Az energetikai tanúsítvány szempontjából nagy jelentőséggel bír, hogy egy épület milyen építőanyagból készült és milyen szigeteléssel látták el. Az építészetben is megvan minden kornak a maga „divatja”. Az energetikai tanúsítvány Budapest készítése során jól megfigyelhető, hogy minden korban más és más építőanyagot használtak. Például az 1900-as évek elejétől jellemzően kisméretű tömör téglát használtak. Sok ház épült még B30-as téglából, illetve a kilencvenes évektől egyre inkább teret hódít a Porotherm tégla és sok új épületnél megfigyelhető, hogy eleve külső szigetelést kapnak. Az energiatanúsítvány szempontjából azért nem mindegy, hogy egy épület milyen építőanyagból készült, hiszen ezek az anyagok más és más értékekkel rendelkeznek, mint például hőtároló tömeg, hőátbocsátási tényező vagy nyomószilárdság. Az energetikai tanúsítvány készítése során sokszor felmerül a kérdés az ingatlan tulajdonosokban, hogy miért lehetséges az, hogy otthonunk rossz energetikai besorolást...

Forrás: etanus.hu
Feltöltő: Etanus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az építészetben is megvan minden kornak a maga „divatja”. Igen, már csak a vásárlóerőt kellene hozzá mellékelni, úgy lenne teljes a harmónia.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.