Az energetikai tanúsítványt 2012 január 1 óta kötelezően el kell készíttetnünk minden eladásra szánt ingatlanra. Azzal a céllal, hogy a magyar ingatlantulajdonosok is egyre jobban törekedjenek az energiatakarékosságra, melynek egyik eszköze lehetne a passzív házak építése. Magyarországon még nem igazán elterjedtek a passzív házak, pedig igen sok előnnyel rendelkeznek, és rengeteg energiát spórolhatnánk meg általuk. A passzív házak energetikai tanúsítványa is előnyös besorolású ez által piaci értékük is nagyobb. A passzív házak lényege, hogy az eleve termelődő energiát hasznosítják újra, ezáltal csak nagyon kevés energiát használnak, vagyis nincsen szükség hűtési és fűtési rendszerre sem, mert a napenergiát vagy az épületben élő emberek által kibocsátott energiát hasznosítja. Ezen épületek energiatanúsítványa mindig kiemelkedő, de a passzív ház nem egyenlő azzal, hogy egy épület AA+-os energetikai tanúsítvány besorolású. Nagyon szigorú követelmények állítanak a...

Forrás: etanus.hu
Feltöltő: Etanus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Baromság! Az eladó megmutatja a visszamenőleg két év villany- gázszámláját az bőven elég.
Eladott Ország
A passzív házak építési költsége körülbelül 30%-al magasabb, mint a hagyományos házaké.
Egyenlőre még ott tartunk, hogy a lakásépítés gödörben van és a devizahiteles lakások lakóinak nagy része várja a kilakoltatást vagy legjobb esetben az eszközkezelő ajánlatát.
A jelenlegi jövedelmi , bérezési viszonyok között még felújításra állagmegóvásra vagy netán kondenzációs gázkazán cserére ( hiába írja elő jogszabály) sem futja. Úgy hogy a passzívház építés sajnos csak a jövő és nem a jelenkor zenéje.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.