Magyarország 200 millió eurós, azaz csaknem 60 milliárd forintos befektetést vállalt a koperi kikötő bővítésében – erről egyezetett meg szlovén kollégájával Szijjártó Péter Ljubljanában.

A magyar vállalatok exporttevékenységük során tengeri kikötőként a koperi kikötőt használják a legnagyobb mértékben, ezért Magyarországnak különös nemzetközi érdeke fűződik ahhoz, hogy a koperi kikötő és az oda vezető vasúthálózat fejlesztésében is részt vegyen – idézte az MTI Szijjártót.

60 milliárdot fektetünk tengeri kikötőbe

Megállapodtunk abban, hogy Magyarország készen áll pénzügyileg is részt venni ebben a fejlesztésben, cserében azért, hogy a magyar vállalatok hosszú távú bérleti szerződések keretében megteremthetik a jelenlétüket a koperi kikötőben, valamint azért, hogy magyar vállalatok részt vehetnek a vasúti fejlesztésben és azért, hogy a magyar vasúti teherfuvarozó vállalatok részt vehetnek abban a holdingban, amely ezen beruházás köré épülne" – magyarázta a miniszter, majd hozzátette: "az az érdekünk, hogy a nagy forgalmú koperi kikötőből Közép-Európába irányuló forgalom Magyarországon haladjon keresztül.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Na de valóban odakerül az a pénz???
Nem hiszem!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Nessy: Javasolnám a lézerpiszkost, de csupán egy rozzant tutajt adnák alá)))))))))
quadrocopter
A kikötő fele kereskedelmi, másik fele yachtkikötő lesz! Mégiscsak közelebb van, mint Hamburg.
Equus
@papa.49: ma, 19.31-re és egy bemutatkozó látogatás a Falkland szigeteken
papa.49
@Equus: Ja a lézerpiszkos fehér sapkában, a cápák feketében, vajon a cápák nem pusztulnak bele ha a szarjankót kicsit megkóstolják ???
verőce21
Időszerű is volt ez már. Hagyományai vannak ide a magyaroknak.
kisrigó
@Béla333: Nekem is az jutott rögtön az eszembe, hogy a gazemberek nem akarnak bérleti díjat fizetni, hát megoldják közpénzből. A beruházás feltétele: min. ötven éves ingyen használat! Nahát, ez a hét sem múlt el egy jó kis mutyi nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.