Kedden egyenként 30 ezer forintos büntetést rótt ki a bíróság Komáromy Gergőre és Kiripolszky Csongorra, amiért festékes lufikat dobtak a szovjet emlékműre.

A vád ellenük garázdaság volt. A ligetvédőként ismertté vált Komáromy Gergő (G Ras) és Kiripolszky Csongor hétfő délután festékkel dobták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet, hogy tiltakozzanak az orosz befolyás erősödése ellen. Mivel az akció napján pont húsvét volt, még locsolóverseket is mondogattak közben.

Az elkövetőket már hétfőn délután őrizetbe vették, a Gyorskocsi utcában várták a tárgyalásukat.

Figyelemreméltó a magyar igazságszolgáltatás gyorsasága, már csak azért is, mert

miután Komáromy Gergőt 2016. június végén – videofelvételen rögzítve és tanúk szeme láttára – gyomorszájon vágta a Közlekedési Múzeum tetején egy kopasz biztonsági őr, szintén indult büntetőügy a kopasz ellen, és ebben az ügyben Komáromyt idén április elején hallgatták meg először.

- írja a 444.

A vádlottak elismerték, hogy 8 festékes lufit dobtak az emlékműre, és ezekben a lufikban gyerekeknek szánt arcfesték volt, amit az akció előtt teszteltek is, és megbizonyosodtak arról, hogy könnyen lemosható. Tettüket nem is tartják politikai akciónak, inkább társadalmi felelősségvállalásnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.