Ciklon hatására viharos szél és főként a nap első felében további vegyes halmazállapotú csapadék várható.

Az északi, északnyugati szél elsősorban a Dunántúlon, csütörtökön az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik (70-90 km/h). A Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 km/h közötti lökések is előfordulhatnak. A Bakonyban a viharos szél nagyobb területen okozhat hófúvást. Csütörtökön estétől mérséklődik a légmozgás.

Estig vegyes halmazállapotú, de már 20 mm-t sehol sem meghaladó csapadékra lehet számítani. A Tiszántúlon leginkább eső, másutt eső, havas eső, hó egyaránt valószínű. A magasabban fekvő helyeken főként havazás várható. A hó jellemzően továbbra is tapadó hó lesz. A síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad. A Dunántúli-, és az Északi-középhegység vonulatain újabb 5-15 cm friss hó valószínű.

Csütörtökön a nap második felében inkább már csak az Alföld déli részén és a Dunántúl délkeleti megyéiben lehet számottevő mennyiségű vegyes csapadék (a Mecsekben tapadó hó).

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Azért a nagy baj mellett nagyon slampos a kormányzat is! Sehol egy SMS a Vakondi Országvédő Zsenitől, hogy ha kialszik a tűz a kályhában mert elfogyott a rezsicsökkentett tüzifa, üljek át egy másik kályha mellé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.