Bérletet vásárolt az automatán keresztül az Index egyik olvasója a Dózsa György úti metrómegállóban, ám az automata nem adta ki a bérletet. 

Az olvasó PayPass-szal fizetett, így felhívta a BKK ügyfélszolgálati vonalát, hogy mi ilyenkor a teendő. 

A BKK azt válaszolta neki, hogy több módon is visszakaphatja pénzét, ő a banki átutalást választotta. Ekkor közölte vele a diszpécser, hogy az hat hét lehet, mire megkapja a pénzét, ha postai úton kéri, akkor egy hónap. És van olyan opció, hogy személyesen átveheti a bérletet – egy hónap múlva.

Az olvasó második körben is visszahívta a BKK-t a számlaszám egyeztetése miatt, és rákérdezett, ugyan mi tart hat hétig egy utalásnál?

A BKK válasza szerint első körben megvizsgálják, hogy tényleg rossz-e az automata, ezután a bankhoz fordulnak, hogy volt-e ténylegesen utalás, majd csoportos megbízásival kiutalják az összeget.

Az Index megkereste a BKK-t, hogy nem akarják-e gyorsítani esetleg a XXI. században az utalási rendszert. Arra is rákérdeztek, hogy tényleg van-e olyan opció, miszerint az utas 30 nap múlva átveheti az éppen lejáró bérletét.

"A BKK úgy válaszolt, hogy bár a szabályozás szerint valóban 30 nap áll rendelkezésre a vizsgálatra és – jogos panasz esetén – az ügyfelek követelésének megtérítésére, a kártalanításra a valóságban jellemzően lényegesen rövidebb időn belül sor kerül. Aki azt a lehetőséget választja, hogy visszatérítésként értékcikket (jegyet, bérletet) kapjon, természetesen eldöntheti, milyen érvényességi kezdettel kéri a bérlet típusú terméket, tehát biztosan nem lejárt érvényességű bérletet kap.

Amennyiben a jegy- és bérletkiadó automaták működése során hiba lép fel, a BKK arra kéri ügyfeleit, hogy még a helyszínen lépjenek kapcsolatba a BKK telefonos ügyfélszolgálatával az automata kijelzőjén található „segítség” gomb megnyomásával, vagy a 06/1 3-255-255-ös telefonszámon a 2-es, majd a 0-s menüpontot választva" – olvasható a cikkben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.