Milyen óvatosan bánnak az utcára vonuló elégedetlenekkel Orbán Viktor második-harmadik ciklusában! Van egy roppant nagy különbség Magyarország és a hozzá mostanában előszeretettel hasonlított illiberális demokráciák – Oroszország, Törökország, Fehéroroszország – között. A legkevésbé sem arra gondolok, hogy az oroszoknál például sokkal kevésbé ostoba, ennek okán lényegesen színvonalasabb és hatékonyabb a propaganda. Vagy hogy abban a tágas térségben nem nímandok, hanem tehetségesebb-formátumosabb figurák teszik el a komolyabb pénzeket. Inkább arra, hogy miközben Isztambulban, Minszkben és Moszkvában tömegesen passzírozzák be a rabomobilokba a rendszer ellen tüntetőket – és el is zárják őket tizenöt–harminc napra –, addig Budapesten hajuk szála sem görbül az egyszerre dühösen és vidáman rajcsúrozó fiataloknak. Ebben az országban és ebben a városban bátran lehet piknikezni az Oktogon kellős közepén bármikor. Ebből is kitűnik: az illiberalizmus fokozatai és árnyalatai számosak.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mégis csak volt valami Gyurcsány bugyuta elszólásában

Ma a G-közép adja az mno.hu vezércikkét

Nagyjából a G-napot követő hangulatváltás óta Gazda Albertnak állandó rovata van az egykori párt központi napilapban G-közép címen. A portál (és a nyomtatott változat) mára rendelet vezércikkét „A nagyon nagy októberi forradalom” is ő jegyzi. A szerző némi körbetekintéssel azon elmélkedik, hogy mi lehet az oka Kövér agymenetes hablatyolásának. Így ír: „mi motiválja azokat a fideszes rémképeket, amelyek előbb a kormánysajtóban bukkantak fel néhány hete, legutóbb pedig Kövér László hozakodott elő velük. A házelnök a martosi szabadegyetemen tartotta fontosnak elmesélni, hogy forró időkre kell készülni. A Soros György támogatta szubkultúra mindent meg fog tenni ősszel, hogy polgárháborús pszichózis uralkodjon el Magyarországon. A prímet a külföldről finanszírozott civil szervezetek viszik majd ez ügyben. A legbrutálisabb: ez a rusnya szövetség – ellenzék, álcivilek, Soros stb. – arra szövetkezik, hogy a Fidesz ne nyerhesse meg a 2018-as választást. ”.
Minek után lényegében kizár szinte minden épkézláb magyarázatot (na jó a valóban releváns; ők ilyenek nem jutott eszébe) érdekes magyarázattal ált elő: „az ellenzék nagyrészt alkalmatlan, a brüsszelezés ereje fogyóban, a migránsok nem óhajtanak idejönni, és Soros is csak egy bácsi, bármekkora mennyiségben sokszorosítják eurokék alapon. Kell valami, amiben van erő, energia, fiatalos tűz. Miközben mi magunk menthetetlenül öregecskedünk. A lázongás, a forradalom, a pszichózis hátha ilyen.”!
Igen a Fiuk bizony kénytelenek szembenézni azzal, hogy menthetetlenül örgecskednek! Annak az összes következményével együtt! =))
S ebben akkor is van valami, ha sajnos nagyon úgy tűnik, hogy itt lenne az ideje annak, hogy lecseréltessenek két fiatalabbra! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.