Fő élőhelye a pöcegódör és a szennyvíztárolók. Védekezés ellene: nyakonb@szni egy csákànnyal. Levágott fsrkàért 20. 000 ft-ot fizet @Cefi: (Acerina Cuv.) a Tüskeparáshalak, Sügérfélék (Percoidei) családjába tartozó hal-nem, nyergesen összefort kettős hátsörénnyel; állkapcsain és ekecsontján kefefogakkal. Hazánk vizeiben két faja tenyészik. A Vágó D. (A. cernua L.) ives hátu, tompa orru, zömök testü, uszói szurósak, ugy a kopoltyufödő is; szine olajzöld, barnás pettyekkel tarkítva, oldalai rezessárgák, hasa fehéres, a szárnyakon alapszine néha szennyes agyagsárgává változik. Husa finom, jóizü. Néha 12-15 cm. nagyra nő. Folyókban és elevenebb vizü tavak partjainak közelében él, nagyon falánk s apróbb állatokat fogyaszt. Tüskéinek szurása nagyon fájdalmas és erős gyuladást okoz. A Selymes D. (A. Schraitzer Cuv.) majdnem egyenes hátu, tüskéi vékonyak, háta ezüstfehér, oldalain három keskeny csík vonul végig, uszói a hátsörény uszó kivételével sárgásak. Husa finom és jóizü. Eleven folyásu...

Forrás: kislexikon.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Egy korrektor megbolondulna ettől a helyesírástól, a rengeteg hiba elvonja a figyelmet az írás tartalmától - ami talán nem is baj.
Cefi
Érdekelne tőled egy ép, magyar mondat. Tudod: alany, állítmány, tárgy. És nem a google-ról...
sokanvagyunk
Egy korrektor megbolondulna ettől a helyesírástól, a rengeteg hiba elvonja a figyelmet az írás tartalmától - ami talán nem is baj.
Cefi
@sokanvagyunk: És? Értelme sincs...
quadrocopter
Egy elmebeteg barom, képtelen megbirkózni a magyar nyelvvel!
Cefi
@quadrocopter: Nem az ő hibája, hanem a szoftwer fejlesztőké. Ember nem tud ilyen primitív állat lenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.