Magyarország elkötelezett és következetes támogatója a GMO-mentes mezőgazdaság megóvásának a tudományos-kutatói együttműködések erősítésén keresztül is – fogalmazott dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója Pekingben, a Kína-Európa Szója Szimpóziumon elhangzott felszólalásában. A főigazgató kiemelte, hogy ez a termelési mód építkezik évszázados tradícióinkra, így az egészséges és hagyományos élelmiszerek termelése és fogyasztása mellett kötelezi el hazánkat. A szimpóziumon a NAIK szorosabb tudományos és kutatói tapasztalatcserére építkező kapcsolatokról szóló megállapodást készít elő a Kínai Agrártudományi Akadémiával. A takarmányozáshoz felhasznált génmanipulált szója kiváltása igen komoly feladat. 2013-ban Magyarország ennek jegyében az elsők között csatlakozott a Duna Szója Szövetséghez. A közelmúltban 14 uniós ország csatlakozott ahhoz a Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és német kollégája által kezdeményezett...

Forrás: gazdahely.hu
Feltöltő: gazdahely
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
endresy.blogspot.hu/2015/02/gmo-zavarok.html
"De maradjunk a GMO-knál. Már csak azért is, mert a politikusok egy része is hajlamos fétisként kezelni. Már csak ezért is, mert esetleg úgy kell szavaznia róla, hogy a vákumba porlasztott lila köd egy neutroncsillag sűrűségével bír a szaktudásához és fogalmi rendszeréhez képest. Személy szerint kíváncsi lennék arra, hogy hány parlamenti képviselőt megszólítva sikerülne összeadni a GMO rövidítés szabatos feloldását, a mögötte meghúzódó fogalom magyarázatát, és a hallatán fellángoló izgalmi állapot okát. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.