Pénteken túlnyomóan napos, meleg időre készülhetünk, legfeljebb az északi-északkeleti, valamint nyugati-északnyugati határ közelében fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar – írja az időkép.hu.

Többfelé megélénkül a délnyugati szél, mellyel együtt melegebb levegő áramlik térségünkbe. Hajnalban 10-17, délután 29-34 fokot mérhetünk.

Egyre melegebb idő, vasárnap 36 fok lehet

Szombaton marad az alapvetően napos idő, lokális csapadék továbbra is északon és a nyugati határnál fordulhat elő. Csak helyenként élénkülhet meg a déli-délnyugati szél. A délutáni órákban 30-36 fok között alakul a csúcshőmérséklet, délen lesz a legmelegebb.

Vasárnap a napos időt a többfelé megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből főként északon és a Dunántúlon alakulhatnak ki szórványosan frissítő záporok, zivatarok. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 32-36 fokot valószínű.

Hétfőn egy hidegfront érkezhet erős, néhol viharos északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Jelentős hőmérsékletkülönbség alakulhat ki az északnyugati és délkeleti tájak között. Délen, délkeleten alakulhat még 35 fok közelében a csúcshőmérséklet.

(időkép.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.