Évente több ezer olyan fakó keselyű hullik el, amelyek diklofenákkal kezelt állatok teteméből ettek. A humán gyógyászatban is használt hatóanyag súlyos vesekárosodást okoz a keselyűknél.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Eleg nagy baromsagnak tunik, amirol itt irnak a madarvedok, mert valoban oda kell figyelni a madarakra, DE: aki haszonallatot tart, es az allata megbetegszik, az a farmer a beteg allatot AZONNAL elszeparalja a tobbitol, es kulon karamban tartja, a LEGKOZELEBB az emberi jelenlethez, vagyis ezeket az allatokat kiemelten figyelik, gyogyitjak.
Olyan nincs, hogy nagy tomegben beteg allatokat hagynanak a legelokon a gazdak - ez egy nonszensz!
(Megkerdeztem a farmer ferjemtol, mondta, hogy gyulladasra - elsosorban - antibiotikumot adnak, aminek a kiuruleset a szervezetbol meg kell varni, addig sem a teje't, sem a husat nem lehet eladni. Ha egy tehenen reumatikus gyulladasok jonnek letre, akkor azokat meg a barmilyen kezeles elott elkuldik a vagohidra - a husaval semmi problema nincs ilyenkor, emberi fogyasztasra is alkalmas. Ilyen allatokat a gazda nem tart meg, mert gyengiti az nyaj gen alapanyagat, - mindenkeppen eltavolitja a nyajbol).
Szerinte ezek az allatok nem a diclofenactol, hanem mas kortol mulhattak ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.