Zavarták kergették, ráadásul a feltűnő színe miatt el sem tudott rejtőzni előlük. A szokatlan madárról készült képet a Duna-Dráva Nemzeti Park osztotta meg a a Facebookon. Azt írják, hogy „pár hete egy leucisztikus (festékhiányos) hím fekete rigó tűnt fel Pécsett, a Tettyén. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja körül, az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben a szerencsések által megfigyelhető madár első pillantásra egyáltalán nem emlékeztet fekete rigóra. Bár a feje a megszokott sötét fekete, a teste többi részét borító tollak nagy része fehér, így beazonosítani inkább a jól ismert »rigós« mozgásáról lehet. A furcsa színezet valószínűleg a fajtársakat, és más fajokat is zavarja, mivel többször tapasztalható volt, hogy zargatták, kergették a fekete csuklyás »Hófehérkét«, akinek a feltűnő tollazata miatt eleve nehezebb feladat a rejtőzködés megoldása”. (via Blikk)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nagyon helyes kis madár! Remélem azért nem hagyja magát és végül talál magának párt, vagy egy kis csapatot.
a helység kalapácsa
Az viszont biztos, hogy a fehérek kisebbségben vannak a világ össznépességéhez képest.

És miért mindig a fehérek rasszizmusáról szólnak a hírek?
A négerek sokkal rasszistábbak, ráadásul egymás között is (nagyon fekete, meg a nem annyira fekete közötti ellentétek), de ott van a fekete-sárga-barna ellentét, meg a rézbőrű-fekete-sárga-barna ellentét.
Meg a barnák is utálják egymást, meg a sárgák is utálják egymást, meg a rézbőrűek is utálják egymást, és persze úgy egymást, hogy másokat is, miközben együtt utálják a fehéreket - akik utálják egymást...
Szóval mindenki utál mindenkit

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.