Gyanús lett a férfi és autója a rendőröknek, le is fülelték. Miután az elfogás megtörtént, kiderült, máshonnan is ismerős az albán férfi.

Az ORFK közleménye szerint a "Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai  szeptember 27-én 20 óra 20 perckor Rajkán elfogtak egy albán állampolgárságú férfit, aki a gyanú szerint közreműködött annak a 6 pakisztáni férfi jogellenesen történő külföldre juttatásában, akikre a rendőrök egy órával korábban figyeltek fel az M1-es autópálya Ausztria felé vezető, Komárom- Esztergom megyei szakaszán."

Az NNI közleménye szerint a "rendőrök a férfit embercsempészés megalapozott gyanúja miatt – amelyet bűnsegédként követett el –, a 6 pakisztáni illegális bevándorlót pedig mivel magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították."

Az albán férfit őrizetbe vették, gyanúsítotti kihallgatása most is folyamatban van – a hatóság kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezését.

A pakisztáni férfiakat meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.