Nem volt fegyelmi vétség, ezért nem lesznek következményei Ungár Péter emlékezetes nyári ügyének, amikor a Momentum fesztiválján többekkel botrányosan viselkedett – tudta meg a hvg.hu.

Az LMP fegyelmi tanácsa vasárnap hallgatta meg elnökségi tagját a történtekről, majd felmentették. Az LMP fegyelmi tanács megállapította, hogy Ungár Péter, a párt elnökségi tagja etikai vétséget követett el, amikor nem megfelelően viselkedett egy nyári fesztiválon. Ugyanakkor felmentették a fegyelmi eljárás alól arra tekintettel, hogy fegyelmi vétséget nem követett el.

Nem kap fegyelmit az LMP-től Ungár Péter a nyári fesztiválos balhéjáért

(Fotó: YouTube/ATVzrt)

A döntés ellen még 15 napig elvileg lehet fellebbezni a belső szabályok szerint, ugyanakkor úgy tűnik, hogy Ungár ezzel megúszta a kínos esetet. Az LMP-s politikus a hvg.hu kérdésére csak annyiba akarta kommentálni a döntést, hogy még egyszer elnézést kér minden érintettől.

Ungár a Momentum Mozgalom egyik nyári fesztiválján ittasan atrocitásokba keveredett. Így többek közt összebalhézott egy biztonsági őrrel, és állítólag több résztvevőt is zaklatott. Nemcsak a bodajki Nyitás fesztiválról kellett távoznia, a Momentum minden rendezvényéről kitiltották.

Ungár az augusztusi botrányos eset után rögtön etikai vizsgálatot kért maga ellen, és a Facebookon kért elnézést, amiért minősíthetetlenül viselkedett. 

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A lónak négy lába van, mégis megbotlik, de nem marad fekve!
elnyomott
Etikai vétség egyetlen politikusnál sem gond.
Lehet más a politika, de a politikus nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.