Bárhova leparkolható a 15-20 négyzetméteres guruló faházikó. Te mit gondolsz a jelenségről?Shirley Louiselle esetében kevésbé volt mérvadó a mobilitás, egyszerűen úgy érezte, neki is megfelel az unokája biznisze, a Next Door Housing által kínált 22 négyzetméteres otthon, ami olyan nyugdíjasbarát megoldásokat kínál, mint az alacsonyobbra szerelt polcok vagy a kerekesszékkel megközelíthető fürdőszoba. Más cégek, mint például a MEDCottage olyan okos rendszerrel szerelik fel a bárhova egyszerűen lerakható kisházat, ami például emlékezteti az időseket a gyógyszerek bevételére – hívja fel a figyelmet a lehetőségekre az Inhabitat.com.

Forrás: divany.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Idősebbeknek bőven elég minden szempontból és bárhol élhet.
papa.49
Nálunk ez úgy néz ki az elfekvő lesz a nyugger ,,új lakhelye ...
eszegfu
@1magyar: Van benne igazságod... én viszont azt veszem észre, hogy pl. az anyukám nem hajlandó más helyre költözni már több 10 éve. Sőt ahogy halad az idő én magamon is tapasztalom, hogy egyre nehezebben válok meg a mostani házamtól még gondolatban is! Ha eleve ugy tervezi az ember, hogy majd ha nyugdijba megy, akkor ezt veszi meg és ezzel "világot" lát, akkor szerintem könnyebb.
papa.49
@eszegfu: Régi igazság ,,az öreg fát nem lehet átültetni,, az ismeretségi körünkben számtalan példa van rá, hogy az idős pár elköltözött a házából, lakásából, és egy,két éven belül meghalt, holott előtte talán nem is volt beteg !!!
Itthon a nagy átlagnak az hogy ilyen lakást vegyen magának biztos nem megy !!!
eszegfu
@papa.49: Valószinüleg ez a saját mentalitásunkból is fakad... pl. nálunk jobban "röghöz kötöttek" az emberek, igy még egy jó munkalehetőség miatt sem költöznének el mondjuk Szabolcsból Bajára. Amerikában pedig -- ahol általában bérelt házuk van -- egyik pillanatról a másikra költöznek át a nyugati partról a keletire, vagy forditva. Sőt láttam dokumentum filmet is lakókocsi parkról, vagyis olyan lakóparkról, ahol a házak helyett lakókocsik vannak. Nekik ez természetes, nekünk meg nem. Ha a házának az ellenértékéből meg tudna venni egy ilyent, akkor hosszu távon biztos, hogy megérné, mert sokkal kevesebbe kerülhet a fenntartása, rezsije... gondolom én.
papa.49
@eszegfu: Egy valamit ne feledj el Amerikával kapcsolatban az ő alaptermészetük a ,,jövök,megyek intézkedek,, bevándorlók leszármazottaik, aki 100 év alatt belakták a földrészt, mi meg már több mint 1000 éve ülünk itt a fenekükön ... Náluk az a természetes, nálunk meg ez, és talán jól is van ez így, a habitusát nehezen és csak ideig, óráig tudja felülírni mindenki, mert előbb, utóbb kényelmetlenül érzi magát az új helyzetében, és megbánja a tettét ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.