A rekordmennyiségű lefoglalt keménydrog piaci értéke 160 (!) millió forint

Rekord mennyiségű, 10,7 kilogramm heroint foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a tompai határátkelőnél, a kábítószer feketepiaci értéke 160 millió forint körüli – közölte szombaton a rendőrség.

Két albán férfi jelentkezett belépésre egy Volkswagennel még csütörtök éjjel 3 órakor. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a két férfi gyanús viselkedése, ezért az autó teljes átvizsgálása mellett döntött.

Ez volt az elmúlt évek legnagyobb drogfogása: tíz kiló heroin akadt fenn a tompai határon – videó!

Fotó és nyitókép: police.hu

Kiderült, hogy az alvázon a nyitott kardánalagutat behegesztették. A rejtekhelyről 20 darab, összesen 10,7 kilogramm súlyú csomag került elő, amelyekben barna por volt. Az anyag a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint.

Ez volt az elmúlt évek legnagyobb drogfogása: tíz kiló heroin akadt fenn a tompai határon – videó!

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, bár a végleges szakértői véleményre még várni kell, de az már most kijelenthető, hogy az elmúlt évek legnagyobb heroinfogásáról van szó.

A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Egyszerűen elképesztő milyen jövő áll a fiatalok előtt.A drogok terjedésével,(főleg az ilyen kemény drogokéval) nő a AIDS, a Hepatitis C, a fiatalok életkora azonban csökken.Életük utolsó időszakát az elvonási tünetek kínjai, a drog megszerzésének az egyre durvább módszerei töltik ki.Legalább olyan lehetetlen ellene a védekezés,mint a terrorizmus, az iszlám korán szerinti vallása ellen. Én olyan helyen dolgoztam,hogy a morfiumhoz és a morfin,ópiát tartalmú gyógyszerekhez bár mikor hozzá juthattam volna.Akkoriban még nem is volt ennyire nehéz a helyzet az egészségügyben.Most egy No-spa kiadását is legalább 3 helyen be kell írni. Akkoriban csak az morfiumot kellett,de senki nem figyelte,hogy tényleg a beteg kapta-e meg. Soha nem jutott eszembe,hogy csak egyet is kipróbáljak,vagy egy szem gyógyszert is bevegyek,pedig fiatalon kezdtem a pályám.Ez is a világ egyik rákfenéje. Több ember halálát okozza mint a rák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.