Az idősek több mint húszezer forintot vártak, de van, akinek egy fillér pluszpénzt sem küldtek. Már eddig is százával érkeztek a reklamációk a Magyar Államkincstárhoz a novemberi nyugdíj-kifizetésekkel kapcsolatban, pedig a java még hátravan. Hiszen csak a banki utalások történtek meg, a postai kézbesítések szerdától indulnak. Lapunkhoz is számos olyan panasz jutott el, amik arra utalnak, valami nem stimmel a kormány által beígért nagy novemberi pénzesővel (nyugdíjkorrekcióval és nyugdíjprémiummal) kapcsolatban. Némelyik panasz egyenesen arról szól, hogy sem a korrekció, sem a prémium összege nem jelent meg a számlán, többen pedig sokkal nagyobb összegre számítottak, de olyan is volt, aki lapunktól tudta meg, hogy aki idén ment nyugdíjba, az nem kap egy fillér pluszpénzt sem.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A dolog igazi rákfenéje ott van, hogy sok pofázás volt és kevés korrekt tájékoztatás! Ha rajtam múlott volna én több helyre feltettem volna egy kalkulátort, ami két három kérdés (mióta nyugdíjas, mennyi a nyugdíja, hogy kapja, ) után megadta volna, hogy mikor és mennyi jár!
A cikkben az a vicc, hogy bár kifogásolja a tájékoztatást, de maga is félretájékoztat ráadásul egy magát szekértőnek állító egyed által:
Farkas Attila nyugdíjszakember bár ha értesz hozzá nem mond butaságot, de a laikusokat teljesen félrevezette: "Az egyösszegű, egész évre (12 hónapra) vonatkozó korrekció mértéke a novemberi ellátás 9,6 százaléka (12 hónap szorozva 0,8 százalékkal) "
csakhogy nem ártott volna rögzíteni, hogy NOVEMBERBEN CSAK 11 HAVI AZAZ 8,8% ÉRKEZIK!!! JÖVŐ HÓNAPBAN MÁR A 0,8%-AL EMELT NYUGDÍJ JÁR!
RonaGyuri
NOS azt kell mondjam, hogy ártunk és qurmányunk másképp értelmezte a törvényeket: Eddig 3 ismerősön mutatta meg az értesítést Ebből kiderült, hogy:
Egyfelől nem 11, hanem 12 havit küldött ki, ami érdekes hiszen így az is így kapta, akinek már nem jár decemberi, de ez az ő dolguk.
Azonban fennáll a gyanúm, hogy az előírásokat durván elcsalva nem építették be a nyugdíjba ezt a 0,8%-ot ami egy kemény csalás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.