November 30-áig minden nyugdíjasnak és nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek, összesen 2,7 millió embernek fizették ki a nyugdíjprémiumot, ami maximum 12 ezer forint lehetett. A magyar kormány 30 milliárd forintot fordított a nyugdíjprémium kifizetésére. Már elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése is, ami 10 ezer forintos plusz juttatást jelent a nyugdíjasoknak. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt sajtótájékoztatón, Budapesten.

Rétvári Bence kiemelte:

a magyar gazdaság ma már a magyar emberek munkájából és nem hitelből annyira erős, hogy lehetőség nyílik nyugdíjprémium kifizetésére is, Magyarország történetében először.

A nyugdíjprémium összegét jogszabály határozza meg, így példaként említette, hogy akinek a nyugdíja eléri vagy meghaladja a 80 ezer forintot, azok már a maximális 12 ezer forintot kapták meg. A nyugdíjprémiumra fordított 30 milliárd forintról pedig megjegyezte, hogy a kormány idén ennyivel is többet költ a nyugdíjasokra és a nyugellátásban részesülőre, az előző évhez képest – mondta.

Rétvári Bence arról is beszámolt, hogy

már elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése, ami 10 ezer forintos plusz juttatást jelent a nyugdíjasoknak.

Ez a támogatás is a magyar gazdaság teljesítményéből fakad, a "kormány úgy gondolta, hogy az idősek iránti tisztelet jeleként, akik felépítették ezt az országot, ezt a többlettámogatást idén is biztosítja" – fogalmazott.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a Magyar Közlönyben a héten jelent meg a jövő évi nyugdíjemelés mértéke, amelynek értelmében januártól további három százalékkal, átlagosan négyezer forinttal emelkednek majd a nyugdíjak.

Elkezdődött az Erzsébet-utalványok kézbesítése a nyugdíjasoknak

Fotó: Pixabay cco

Kérdésre válaszolva kifejtette: a nyugdíjasoknak a nyugdíjprémiumként kifizetett maximum 12 ezer forint a karácsonyi készülődésben már érezhető többlet, ráadásul ehhez még hozzáadódik a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány és a jövő évi átlagosan 4 ezer forintos nyugdíjemelés. Ehhez kapcsolódóan arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP kormányok nem csak megőrizték, hanem növelték is a nyugdíjak értékét.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Akik felépítették az országot kapnak egy kis alamizsnát azoktól, akik szép lassan mosolyogva tönkre teszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
B...meg Bencus, te még a KSH-t sem olvasod??? Még ők is beismerték, hogy idén 4,2%-al szegényedtek a nyugdíjasok + a törvény szerint 2,6%-ból kellet volna számolni a kompenzációt + az alkalmazott megoldással ebből is elcsaltatok több mint 0,1-et
Equus
egyik ismerősöm 14. havi nyugdíjat emlegetett, amit vmikor ugyanez a csaló banda ígért be. Azzal mi van? Nyeldes-beldes?
Borsodi
Akik felépítették az országot kapnak egy kis alamizsnát azoktól, akik szép lassan mosolyogva tönkre teszik.
quadrocopter
@Borsodi: ...és szétlopják a saját lábon álláshoz!
Desischado
Hazug féreg. A nyugdíjasok nem plazma tv-ét vesznek, és én tapasztalatból látom, hogy mennyire romlott a vásárló értéke a pénznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.