Ötmilliárd forinttal segítenék a közszférából elbocsátottak elhelyezkedését a versenyszférában.

Csoportos létszámleépítést hajthat végre a közszférában a választások után a kormány.

Legalábbis erre lehet következtetni abból a Létszámleépítések megelőzése és kezelése elnevezésű uniós pályázatból, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium nyert meg – írja a Magyar Nemzet.

Csoportos elbocsátásokat terveznek a közszférában a választások után?

A kormányzati pályázati portálra feltöltött támogatási döntés még december 22-én született. A gazdasági tárca által elnyert összeg 5 milliárd forint, amit három évig lehet fölhasználni. Azok a munkavállalók alkotják a kiemelt projekt célcsoportját, akik a vállalkozásoknál vagy a közszférában „adott esetben bekövetkező csoportos létszámleépítések során érintetté válhatnak”.

Az elnyert 5 milliárd forintból segítenék, hogy a közszférából elbocsátott dolgozók a versenyszférában tudjanak elhelyezkedni. Szintén ebből a keretből finanszíroznák a kormányhivatalok a leépítéssel érintett munkavállalók számára az újbóli elhelyezkedést elősegítő úgynevezett outplacement-szolgáltatásokat és -képzéseket. Ez személyes tanácsadást jelent: föltérképezik az újbóli elhelyezkedés vagy szakmaváltás lehetőségeit.

(Magyar Nemzet)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Bodnár Boglárka, illusztráció

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR PRÉDlKÁTOR
A rendőr nősülni akar, de úgy érzi, nem árt, ha előtte kicsit jobban kiismeri magát ezekben a dolgokban, ezért beiratkozik egy szextanfolyamra. Eljön a vizsga ideje, és a csinos tanárnő feladja az első feladatot:
– Vetkőztessen le!
A rendőr kissé félszegen, de teljesíti a vizsgafeladatot.
– Most pedig csókolja meg a kebleimet!
A rendőr ismét ötösre teljesít.
– Most pedig csókolja meg ott, ahol pisilni szoktam!
Erre a rendőr elrohan s néhány perc után, amikor visszatér, lihegve kérdezi:
– A csempéket is?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@justhpeter: Pontosan...Masszív fitymasz-szavazó ez a réteg is.Csak eddig valahogy kimaradtak a pártunk és kormányunk áldásos tevékenységéből...
quadrocopter
Választás előtt jól megdobták a bérüket, - egyébként évek óta folyamatosan! - majd válaztás után érkezik a keserves leszmolás!
Évekkel ezelőtt már Lézer többször is elugatta, hogy létszémcsöki lesz, mert minden radírnak és ceruzának külön előadója van!
Mondta az a Lézer, aki a duplájára emelte a mini.elnökségi létszámot!
csipetke
Ezt értsem úgy,hogy a fidesz előre iszik a medve bőrére?Nem kéne előre tervezniük semmit,se létszámleépítést,se semmit.Bár az előző választásnál is igérték,de szaporodnak mint a nyulak.Már akkora az állami vízfej,hogy lassan már nem tudjuk őket eltartani.Annyi kormánybiztos szerintem sose volt,mint most.Minden kis biszbasz dolognak külön kormánybiztosa van.Na de nagy a rokonság,és a haveri kör,mindenkinek "csináltak" posztot.
Clavigo
Hasít a közmunka-program...Aggodalomra semmi ok...Jut seprű-lapát az összes hulladék kávéfőző-szopóautómatának...Oszt jó napot. Hétvégenként "" gombaszedés " ( by parrag),,,,meg naponta békemenet,,,napidíjért...Jut is ,,marad is.
staro2
Az egészségügy, az oktatás után a közszolgák is megkapták az életpálya programjukat.
Lehet csomagolni, de előtte szavazatukat kéretik az orbán kupleráj jelöltjeire leadni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.