Kilencvennyolc önkormányzati hivatal 6854 dolgozója csatlakozott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által, az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében meghirdetett pénteki és hétfői sztrájkhoz. 

AZ MKKSZ elnöke, Boros Péterné elmondta, a Magyarországon dolgozó 17 ezer önkormányzati köztisztviselő mintegy 40 százaléka csatlakozott a felhíváshoz.

Ez jelentős eredmény annak fényében, hogy a magyar sztrájkelőírások a legszigorúbbak között vannak Európában

- értékelte Boros Péterné.

Már tavaly júniusban levelet írtak Orbán Viktor miniszterelnöknek is, amelyben részletezik, hogy az önkormányzati dolgozók döntő többsége "nettó 100-200 ezer forintot keres", és méltányos béremelést várnak. Ebben a levélben hangsúlyozták, hogy az önkormányzatok képtelenek ellátni alapfeladataikat, a köztisztviselők elhagyják a pályát "az alacsony bérek és a bizonytalannak vélt jövő miatt".

Sztrájkolnak a közszolgák, pénteken és hétfőn zárva lesznek az önkormányzatok

Wittinghoff Tamás polgármester és Boros Péterné a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára az önkormányzat közgyűlésén a MKKSZ kétórás sztrájkja alatt a budaörsi városházán. Fotó: MTI/BALOGH ZOLTÁN

Ebben kiemelték, hogy az országban már ma több is több olyan település van, ahol felmondott az összes olyan munkatárs, aki az országgyűlési választásokat megelőző feladatokat el tudná végezni.

Nem túlzás azt állítani, hogy ha most vasárnap lennének a választások, hogy azt sok helyen nem lehetne megtartani, mert a demokrácia alapintézményét veszélyezteti a szakemberhiány!

- olvasható a levélben. 

Az biztos, hogy pénteken vagy hétfőn nehéz lesz az ügyintézés Magyarországon, ugyanis ahol sztrájkolnak a közszolgálati dolgozók, ott csak a legsürgősebb, halaszthatatlan ügyeket fogják elintézni. Két kivétel van az országban, hívja fel a figyelmet az ATV, két megyeszékhelyen, Kaposváron és Székesfehérváron minden a megszokott lesz.

(MTI, hvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ime a bizonyíték arra, hogy fideSS-uralom alatti városokban az önkormányzati dolgozók félnek.
quadrocopter
"azt sok helyen nem lehetne megtartani, mert a demokrácia alapintézményét veszélyezteti a szakemberhiány!"

Mit veszélyeztetne a micsoda?
kukac50
Most is lehet majd az elmúlt 8 évre hivatkozni,pedig az év végén szét osztott pénzekből megtudták volna oldani a fizetés emeléseket, Persze ez érvényes az előző 7.és fél évre is.
Az öregségi nyugdíjak emelésére is futotta volna,ha a Fideszt érdekelte volna saját Népének életszínvonal romlása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.