Konferencián lépnénk fel az angol gazdasági nyelv térhódítása ellen. Van olyan szó magyarul, hogy hatékonytalan? Mármint van, az biztos, használjuk. De vannak olyanok még, akik kitartóan küzdenek azért, hogy az angol "inefficient"-et folyton "nem hatékonynak"-nak fordítsuk? Vagy tudja, hogy mit jelenthet egy "hüvelykujjszabály"? Szívesebben mondja azt, hogy valaki mondjuk menedzser a HR-en, vagy inkább mondaná azt, hogy ez az ember többé-kevésbé középvezetői szintű személyzetis?

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nyelvstratégia

Már a rittyentett intézmény sem piskóta, de van benne valami árulkodó

Sőt igazából ártunk és qurmányunk szokására adhat magyarázatot. A Magyar Nyelvstratégiai Intézet (mert nekünk ilyenünk is van) letette a voksát amellett, hogy elég az angolszász elnyomásból, szükség van önálló (úgy vélem a független jobb kifejezés erre; mármint a józan-észtől. Lásd: startupok átnevezése korai fázisú vállalkozásokra ).
Nos e nemes intézmény kiadta a jelszót, hogy: „hiába napjaink globalizált gazdasága, nem lehet más idegen nyelvvel, például az angollal sem helyettesíteni. Ugyanis minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy saját nyelvén ismerje és értse az életét és hétköznapjait elemi módon befolyásoló gazdasági és pénzügyi kifejezéseket! =))
Nos túl azon az apróságon, hogy ártunk és qurmányunk szinte mindent megtesz annak érdekében , hogy az ország polgárai bármit is megértsenek abból, ami az országban történik, pontosabban amit művelnek vele, ennél sokkal általánosabb a dolog. Hisz Őfenesége kezdettől fogva nyelvújítással leplezi elképesztő műveletlenségét! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.