Feledy Péter, a rendszerváltás korszakának híres tévése élő adásban fakadt ki, mikor arról mesélt, milyen a mostani közmédia.

Feledy Péter Rónai Egon műsorában, az Egyenes Beszédben volt vendég a napokban, a rendszerváltás korszakának legendás riporterét – akihez a Pető-Kónya vita, vagy Antall József híres pizsamás interjúja fűződik -Rónai a híréhségéről faggatta. 

Élő adásban fakadt ki a veterán tévés a közmédia ellen – videó

Fotó: YouTube/nava

Ekkor mesélt el egy történetet Feledy és egyben fakadt ki a mostani közmédiára.

Feledy Péter

Nem volt jó élmény a Kónya-Pető vita, sok kritika is érte miatta, ott nagyon elszabadultak az indulatok, amit nem lehetett kordában tartani – mondta Feledy Péter az ATV, Egyenes Beszéd című műsorában. 

Mint Feledy elmondta, 

ettől vagyok rosszkedvű. Majdnem azt mondtam, hogy hírbuzi vagyok. S amikor közszolgálati, ma is az MTV-ben dolgozó kollégámmal találkozok, olyan szomorúan tapasztalom, bár ilyen régen is volt, hogy kérdeztem valamelyiktől, hogy olvastad-e valami interjút a ma éppen ellenzékinek minősülő hetilapban?

Azt mondja én azt már nem olvasom. Hát mondom, bazd meg akkor te alkalmatlan vagy közszolgálati televízióban dolgozni.(...)

Egy újságíró általában ezt nem engedheti meg, egy közszolgálati meg még inkább nem. (…) Ezzel bizonyítod be, hogy alkalmatlan vagy közszolgálati újságírónak, mert annak rendelkezni kell minden oldalról megfelelő információval

- zárta monológját Feledy Péter, aki arról is beszélt, hogy egyszer egy beosztottja feljelentette az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, mert ellenzéki sajtó olvasására "kényszerítette".

(ATV, HírHugó)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Megértem. Úgy gyártani a hazugságot és a mocskot könnyebb, ha nem tudunk róla, hogy létezik ellenvélemény, cáfolat.
cs.n.
"akkor te alkalmatlan vagy közszolgálati televízióban dolgozni"

Van olyan egyáltalán? Inkább csak annak nevezett pártszolgálati. Valamiért sosem idéznek a "másik oldali" sajtóból, a fideszközeliekből meg a legalja is hiteles hírforrás nekik. Lokál, Ripost, 888, stb., rendszeresen hivatkoznak rájuk a hírműsorokban, ez náluk az objektivitás. Ugyanez van a szakértőkkel, elemzőkkel, valamiért csak fideszes intézetekhez tartozókat sikerül megszólaltatniuk. Lópikulát közszolgálatiság ez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.