A Hodor magyar hangját adót színész Norvégiában tekergeti a buszok kormányát.

Garamszegi Gábor neve talán nem hangzik túl ismerősen, mindenesetre ő adta a magyar hangját a Trónok harcában szereplő Hodornak, illetve többek közt A Bourne hagyaték, a Terminátor 3, illetve a Jégkorszak 2 című filmekben is hallhattuk a hangját – írja a hvg.hu.

A korábban az újpesti Szép Ernő Színházban szerepelt Garamszegi néhány éve a BKK hivatásos sofőrje lett, ahol 2016-ban az év buszvezetőjének is megválasztották, de egy ideje már nem hazánkban terelgeti a buszokat.

A Trónok harca szinkronszínésze Norvégiában vezet buszt havi 600 ezerért

Az Infovilág beszámolója szerint a magyar szinkronszínész Norvégiába költözött, ahol az itthoni maximum 250 ezer forintos buszvezetői fizetés 2,5x-esét, tehát több mint 600 ezer forintot keres havonta. Nemcsak a fizetések, a munkakörülmények is nagyon különbözőek: míg itthon havonta 200-240 órát is dolgoznak a buszvezetők, addig a messzi északon csak havi 154 órát.

E fölött túlóradíjat fizetnek, de 180 óránál semmiképp sem dolgozhatnak többet egy hónapban. A késést viszont szigorúan büntetik, alkalmanként átszámítva akár 25 ezer forintos fizetéslevonásra is számíthatnak a buszsofőrök.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: youtube, TV2

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
A 250-es vonalon volt vezető. Rendkívül udvarias, kedves, segítőkész ember. Nem véletlenül szavazták meg az év buszvezetőjének. Most a norvég utasokat boldogítja... Talán már beszéli is a norvég nyelvet.

a jobb életet választotta.(ő is)
Gáon Mordehaj
Inkább rosszabbul élek, de a saját hazámban, őseim földjén, saját történelmi eredet és sorsközösségemtől körülvéve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.