Majdnem egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg és rendelte el annak megsemmisítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Baranya megyei charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést követően – közölte a hatóság.

Egy tonna penészes marhahúst vontak ki a forgalomból Baranyában – videó

Fotó: Nébih

A Nébih honlapján is közzétett tájékoztatás szerint a siklósi egység a termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, annak dokumentációját nem vezette.

Az ellenőrzés során 66 tétel, mintegy 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket

- áll a közleményben.

Hozzátették:

az üzemben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök.

Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el – írták.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van – jelezte a hatóság, amely az érintett vállalkozás adatai mellett az ellenőrzésről készült fénykép- és videofelvételeket is közzétette a honlapján.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
na... Kinek voltak útjában? A penészes érlelés nem azonos a rohadással, de hírnek kiváló és a rettegés fenntartására alkalmas.
csipetke
Sose tudjuk meg mitől hízunk...(vagy fordulunk fel).Ezekre olyan sok büntetést szabnék ki,hogy elmenjen mindenki kedve így átvágni a fogyasztót..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.