A Jobbik felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy ne "meneküljön ócska hazug plakátkampányok és gépi hangú telefonhívások mögé", hanem magyarázza el, miért folytat "három éve titokban bevándorláspárti politikát".

Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, nem tudja, ki szervezi a bevándorlást "Soros György, vagy más", de abban biztos, hogy "Orbán Viktor az, aki végrehajtja".

Kiemelte, "Magyarország Soros-ösztöndíjas miniszterelnöke" 22 ezer millió forintból "sorosozik, meg migránsozik, ehhez képest olyan bevándorláspárti politikát folytat, hogy azt Soros György is megirigyelhetné".

A Jobbik szóvivője nem engedte kérdezni az Echo TV riporterét

Jakab Péter. Fotó: Jobbik

A Jobbik politikusa példaként említette, hogy a kormányfő "titokban befogadott 2.300 migránst", akik a magyar kormány jóvoltából készpénzt, segélyt, munkalehetőséget, lakhatási támogatást kaptak, emellett a kabinet Soros-szervezeteket is pénzelt több száz millió forint értékben.

Mi különbözteti meg az "orbáni bevándorláspolitikát" Soros Györgyétől – kérdezte Jakab Péter, aki azt mondta, a miniszterelnök "lenyúlta a kerítés ötletét, hogy pózoljon mellette, majd a lehető legszélesebbre tárta, hogy több ezer migránst engedjen be rajta".

A Jobbik szóvivője szerint Orbán Viktor ezzel a kerítés mellett a magyar embereket is "átvágta". Magyarországnak ugyanis megvan a maga gondja és baja, "ezért se szegény, se gazdag, se titkos migránsra nincs szüksége" – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a Jobbik kormányra kerülve határőrséggel védené és akár meg is hosszabbítaná a déli kerítést, továbbá alaptörvényi szintem mondanának nemet a brüsszeli kvótákra és a letelepedési kötvényekre.

Jakab Péter kérdésekre válaszolva közölte, kormányon minden nemzetközi egyezményt kötelező érvénnyel betartana, ugyanakkor tisztázná, ki számít menekültnek és ki gazdasági bevándorlónak, vagy erőszakos céllal érkezőnek.

A Jobbik szóvivője nem engedte kérdezni az Echo Tv riporterét, amit azzal indokolt, hogy a csatornát nem tartják olyan releváns médiumnak, amellyel a bíróságon kívül beszélnének. "Megtisztelem az önök nézőit, hogy nem asszisztálok hazugságok terjesztéséhez" – fogalmazott, majd hozzátette, száz sajtóhelyreigazítási per után nem kell túl toleránsnak lennie.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Tök igazuk volt. Echo tévé a legszarabb! A szarnál is szarabb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.