Őrizze meg az ásványi anyagokat! A zöldségek főzőlevét soha ne öntsük ki, hiszen magas az ásványianyag-tartalma. Csak speciális esetekben, diétákban indokolt a főzővíz eltávolítása, például vesebetegségnél, amikor bizonyos ásványi anyagok bevitelét korlátozni kell. Nem kell a levesnek olyan zsírosnak se lenni, hogy kanállal kelljen a nagy karikákat lemerni a tetejéről. A korszerű elvek szerint inkább alacsony energia- és magas rosttartalmú zöldségféléből főzzük meg levesünket, és minél kevesebb zsírt tartalmazó húsféleséget használjunk hozzá. Különösen érdemes a diétázóknak arra ügyelni, hogy... - 40Plusz.hu
Forrás:
40plusz.hu
Feltöltő: asr
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás