Mintegy 900 milliárd forintot költene az LMP az egészségügy fejlesztésére. Az összeg harmadából másfélszeresére növelnék a béreket, a fennmaradó részből pedig a működés hatékonyabbá tételére, fejlesztésre, prevencióra fordítanák – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az LMP 900 milliárd forinttal növelné az egészségügy forrásait

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke (j), és Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart az LMP számára a nők ügye közügy címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. március 8-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Szél Bernadett szerint a valóság és a kormány propagandája között az egészségügy terén a legnagyobb a különbség, miközben csupán egyetlen dolgot értek el: fizetőssé tették az ellátást. Rámutatott: a régióban sehol nem fizetnek annyit az emberek a magánvagyonukból az ellátásukra, mint Magyarországon.

Az országban mindenhol azonos színvonalú állami egészségügyi ellátást kell biztosítani – jelentette ki a politikus, aki szerint a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, és csökkenteni kell a betegek kiszolgáltatottságát. Az LMP alkotmányba foglalná a társadalombiztosítás intézményét és visszaadná az egyes intézmények önállóságát is – szögezte le.

Ábrahám Júlia, az LMP országos elnökségének tagja egy példával illusztrálta, hogy a kabinet késlekedése, az egészségügyi háttérintézmények átszervezése szerinte emberéleteket is követelt. Ennek tudta be azt, hogy bár rendelkezésre áll 6,5 milliárd forintnyi uniós támogatás arra, hogy elinduljon egy vastagbélrák-szűrő program, ez máig nem történt meg.

Emlékeztetett: a kormány a forrásért cserébe az évi 5000 halálos áldozat számának 10 százalékos lefaragását ígérte, vagyis évente 500 ember hal meg a kormány hanyagsága miatt – mondta. A politikus emiatt is fontosnak nevezte a háttérintézmények önállóságának biztosítását, de elmondta azt is: önálló ombudsmanra bíznák az egészségvédelem kérdését.

Szél Bernadett kérdésre a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatairól szóló sajtóhírekre reagálva feltette a kérdést: ki fizeti mindezt? Megjegyezte, Semjén Zsoltnak nincs akkora fizetése, hogy abból állni lehetne a felmerült költségeket.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
grincss
@koszpeko: Béluskát most nemigen fogjuk látni!
Hadházy okán! :-)
grincss
@grincss: Ugye, h lehet más?
Talpig becsületesek mindannyian! :-)
koszpeko
@grincss: Írja az origo.
De a 444.hu ezt írja.

444.hu/2018/03/09/meghalt-az-aldozat-akit-hadhazy-akos-lenullazott-meghurcolt-es-kizsigerelt-raadasul-rovidnadragban-es-ami-a-legrosszabb-izlestelenul-orgonalva#

Mi az igazság?
Megy a lejáratása a fityfaszos média részéről az egyetlen normális L.M.P.-s politikusnak.
Vajon szélkakas Bernikéről vagy Shifferről miért nem látunk ilyeneket?
Nem látom, hogy pártja kiállna Hadházy Ákosért.
grincss
@koszpeko: Elismerem, h lejárató-kampány áldozata lett (ő is)!
Azé' fura, h Béluska sem próbálja védelmébe venni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.