Megkérdeztük a pártokat, mit gondolnak a fiatalok és a szegényebbek lakáshoz juttatásáról, az elszállt albérleti árakról, a rezsicsökkentésről, az ingatlanok energiahatékony felújításáról.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tavaly 2017 augusztusig több, mint 10 000 kilakoltatás történt Magyarországon. Ez ennyi család. Majdnem egy közepes városnyi ember, akikkel mi lesz télen – bár mi van velük nyáron is -, hol élnek, hogy járnak iskolába a gyermekeik, miféle jövő elé néznek? Vannak olcsó bérlakások, ahol meghúzhatják magukat, ameddig talpra állnak? Vagy kellett a pénz grandiózus rongyrázásra? Tudom, én vagyok a demagóg liberális állat. Mert a NER senkit sem hagy az út szélén, Hende Csabáról is gondoskodtak, ha már kívülről kapaszkodik is a pixis peremébe. Mielőtt elnyerné a jogot, hogy a hatvanpusztai kutyaház lakójához, Nárcisz kutyához engednék gyakorlásképpen megkapta a képességeinek megfelelő állást: állatgondozó lett. kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/08/hende.jpg
Eladott Ország
Olyan viszonyok között, amikor nincsen sem jogi, sem megélhetési biztonság egy országban, a saját ingatlan inkább teher és kolonc, mintsem jó dolog. A CSOK helyett bérlakásokat építenék. Normális és mindenféle méretű és kategóriájú lakásokat, a garzontól a luxusig.
Azt gondolom, mindenki jobban járna, ha nem kötné röghöz magát például egy valahol megvásárolt lakással, vagy családi házzal, aminek a törlesztőjét (a CSOK csak egy részét fedezi az ingatlan árának. A maradékra hitelt kell felvenni, vagy a vételárhoz, vagy a teljes felújításhoz) az a család évtizedekig fogja nyögni. Sokkal egészségesebb lenne, ha megfizethető bérlakások állnának rendelkezésre, ugyanis akkor mód lenne a helyváltoztatásra – mert mondjuk az ország túlsó felén jobb és jobban fizetett állást talál az illető – és mód lenne arra, hogy amennyiben valaki magasabb jövedelemre tesz szert, magasabb kategóriájú, nívósabb lakásba költözzön, ha viszont csökken a jövedelme valamiért, akkor alacsonyabb kategóriájú, olcsóbba. Így nem kellene erőn felül fenntartani egy fenntarthatatlan lakást és nem kellene az egész életünket egy helyen leélnünk csupán azért, mert ott az ingatlan és nem, vagy csak nagyon olcsón eladható.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/03/17/allamilag-tamogatott-nemzeti-atbszas/
Államilag támogatott nemzeti átb*szás. Végül is semmi új, a maffiaállam újra megvillantotta teljes alakos báját a napfényben. Itt sem történik más, mint minden keményen összegürizett adóforinttal: befizetjük azért, hogy urizálóéknak táguljon az ingatlan, forogjon kacsalábon az a kastély, ne egy legyen, hanem öt, és lehetőleg ne roggyanjon meg térdmagasságban az a saját láb. Trafik, kaszinó, lakáslottó, mi jöhet még? A prostitúció tűnik a legkézenfekvőbb folytatásnak. Csak érdekességképpen írom: 2000-ben Zimbabwéban egy kereskedelmi bank nyereményjátékot indított, ahol minden ügyfelük egyenlő eséllyel indult a sorsoláson, akinek a számláján legalább 5000 zimbabwei dollár volt. Sorsoltak a számlatulajdonosok között. A fődíjat Robert Mugabe örökös államelnök nyerte, aki olyan diktatúrát épített ki az afrikai államban, amelybe az ország gazdaságilag beleroppant. Nahát. Őszintén remélem, hogy nertársak ezrei élni fognak ezzel a soha vissza nem térő lehetőséggel, és utolsó fillérjeiket is beletolják a Fidesz kasszájába. Pár év múlva aztán lehet siránkozni, hogy elveszett a pénz, vagy megléptek a szervezők, vagy valamiért soha nem őket húzzák ki, pedig már egy évtizede csak fizetnek, fizetnek rendületlenül. Hogy akkor Rogán hol lesz, arra én sajnos nem tudok válaszolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.