A magyarok 53 százaléka számít arra, hogy a következő négy évben tovább javulhat az ország általános és gazdasági helyzete is – közölte a Nézőpont Intézet.

A közleményben azt írták, a kutatásból kiderült, hogy a pesszimisták arányánál több mint másfélszer nagyobb az optimisták aránya. Az általános helyzetet illetően 32, a gazdasági helyzetet illetően 31 százalék gondolja úgy, hogy inkább rosszabb lesz a helyzet a következő négy évben.

Hangsúlyozták, a kormánypárti táboron belül mindkét kérdésben 90 százalék körül van az optimisták aránya, a Jobbik-tábor 20 és 29 százaléka, a baloldaliak 24 és 28 százaléka bízik a sikerességben.

A felmérés arra is rámutat, hogy a megkérdezettek négyötöde a bevándorlási kvóta elleni fellépésben vár további előrelépést a következő négy év kormányzása során.

A családtámogatások bővítése terén 75, a nemzeti szuverenitás megvédésében 72, a kormányzati stabilitásban 71, a pénzügyi-gazdasági stabilitás terén pedig 64 százalék remél előrelépést – áll a közleményben.

A Nézőpont Intézet a közvélemény-kutatást április 14. és 23. között ezer ember telefonos megkérdezésével készítette. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A maximális mintavételi hiba 3,2 százalék.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Aztán melyik fele ez a hülye? Mert még a birkanyáj is csak harmada a választóknakj.
tudode
A NÉZŐPONT fényezi ezt a KÖZJOGILAG ÉRVÉNYTELENŰL basáskodó különítményt az ÁLLAMHÁZARTÁSHOZ nem értő, r e m é n y k e d ő k e t!!!
.
Tisztességesebb FELMÉRÉS lenne, az államháztartáshoz értők megítélésének az ütköztetését, amely többek között pl. egy SZAKMAISÁGÁRA ADÓ közgazdász, egyetemi tanár, volt bankvezér elemzéséből érzékelhető, hogy az ORSZÁG GAZDASÁGA egy ingó, bingó KIRAKAT GAZDÁLKODÁS, ill. GARÁZDÁLKODÁS DIPLOMATIKUSAN MEGFOGALMAZVA:
.
----- Surányi György
www.atv.hu/videok/video-20180521-suranyi-gyorgy
.
Nesze NEKED/NEKÜNK anyagi függetlenség, a MI LÁBUNKON ÁLLÁS!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.