Ellenzéki kérésre szerdán folytatódnak az alakuló ülést előkészítő tárgyalások – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és delegációjának vezetője kedden este újságíróknak.

A politikus kifejtette: a kormánypártok az ellenzék számarányához képest méltányos javaslatot tettek a struktúrára és a tisztségek elosztására, jó esély van arra, hogy szerdán megállapodás jöjjön létre.

Szerdán még folytatódnak a tárgyalások az új országgyűlésről

Fotó, címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán

Közel a megegyezés, de az ellenzék még nem bólintott rá, vélhetően azért, mert egymás között nem jutottak egyezségre – mondta, utalva arra, hogy az ellenzéki delegáltak többször szünetet kértek és külön egyeztetést folytattak.

Mi jobban kijöttünk velük, mint ők egymással

- fogalmazott Gulyás Gergely.

Az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalások kedd reggel kezdődtek meg a parlamentbe jutott pártok között az Országházban.

A megvitatandó témák között szerepel a mandátumigazolás előkészítése, az esküokmányok aláírásának menete, az alakuló ülés előkészítése, az ülésrend meghatározása, a tisztségviselők megválasztásának előkészítése, az Országgyűlés bizottsági rendszerének kialakítása, valamint a külügyi és diplomáciai testületeket érintő kérdések.

A köztársasági elnök május 8-ára hívta össze az Országgyűlés alakuló ülését.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ne az alakulásról az ÚJ VÁLASZTÁSOK IDŐPONTJÁRÓL TÁRGYALJATOK !!!
A költségét természetesen a FÜTYISZ ÁLLJA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.