Baleset történt Petőfiszállás közelében.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 30-án 4 óra 30 perc körül egy autókat szállító tréler eddig tisztázatlan körülmények között felborult az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 123-as kilométernél. Ezt követően több jármű ütközött neki az úttesten lévő roncsoknak. Az elsődleges információk alapján a baleset következtében személyi sérülés történt.

Felborult tréler okozott tömegbalestet az M5-ös sztrádán hajnalban

A helyszínelés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztráda Szeged felé vezető oldalát, a forgalmat a 114-es kilométernél – Kiskunfélegyháza déli csomópont – leterelik. A közlekedők a 139-es kilométernél, Kistelek térségében tudnak visszatérni az autópályára.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A román viszi az autókat haza az Unióból, csak azt nem értem a söndörök miért nem tudják őket ellenőrizni, mikor egy 2 tonnás autóval, húznak egy trélert amin másik kette, vagy három autó van !!!
A vontató járműnek is van egy tétel a forgalmijában a ,,VONTATHATÓ TÖMEG,, !!!
F_Viktor
@papa.49: Valószínűleg megfelelnek a jogszabálynak, osztrákok, németek szeretettel szedik ki őket controllra, ha gond lenne nem érnének el Magyarországig.
papa.49
@F_Viktor: Egyet tudok a vontatmány súlya nem haladhatja meg a vontató súlyának kétszeresét , na most ismerve a ,,jó románokat,, mi a biztosíték arra hogy nem az országba belépve rakják át a kocsikat egy trélerre, az így felszabaduló tréler meg mehet vissza nyugatra az újabb kanyarért!!!
Tudod hányszor látom hogy trélernek átalakított kisteher húz egy utánfutó trélert, azon meg egy másik ugyanolyan tréler !!!
F_Viktor
@papa.49: Igen, elképzelhető az is amit írsz, de Ausztriában, Németországban, Hollandiában is látok ilyen számomra furcsa szerelvényeket (Egy 3,5 tonnás cibál olyan pótot amelyen 2 személyautó (+1 a platón) van). Tehát nem Magyarországon rakják át.

Szerintem ott a turpisság, hogy a 3,5 tonnás autó alá raknak egy nagyobb hátsó hidat, így az átlépi a 3,5 tonnát, ezért teherautónak számít, s így már más a szabály a vontatható tömegre is.
papa.49
@F_Viktor: Akkor most mondok neked olyat hogy leülsz tőle !!! A saját szemmel láttam jöttünk hazafelé a 4 főúton, ment előttünk egy vontatmányos autó, és kurvára imbolygott az úton, olyan 80 körül kb. 0.7- 1 méteres kilengéseket végzett magyarul kígyóvonalban ment !!!
Ha velem sok évvel ezelőtt nem esik meg hasonló nem is figyelek rá, de történt hogy egy Ford Granada dízel mögé aminek a súlya 1890 kg. volt az utánfutóra felraktunk kb. 4 m3 fát és én húztam nekem is belengett a cucc csak szerencsémre senki nem jött szemben, és nagyon lassan letudtam annyira lassítani , hogy ne dobjon bele az árokba !!!
Na vissza az eredetihez szóval ott kígyózik előttem a pógár a tréleren 3 szgk. + a negyedik a teherautón, mondom a nejemnek ezt amint lehet megelőzöm mert ez felfog borulni, úgy us tettem megelőztem !!! Este a hírekben mondják felborult a szolnoki elkerülőn egy pótkocsis autó, másnap mennem kellett Ceglédre, hát ott volt a kerekeivel az égre nézően a tréler, mellette meg az összetört autók!!! A slusszpoén mind a három kocsi felső kategóriás volt tehát kb. fejenként 1.5 tonna, ja és a tréler rendszáma ,,HR,,. kezdődött az meg Hargita megyei rendszám !!!
F_Viktor
@papa.49: Az a hargitai lehet, hogy "csak" elaludt, azért csámpázott előtted. Franciaországban előttem egy aprított fával (nem dugig) megrakott kis utánfutó először elkezdett imbolyogni, majd egyre nagyobb amplitúdóval belengeni, addig, míg a személykocsi lassú fékezése ellenére is oldalára nem borult.
Persze innen nem tudhatjuk, hogy mi történhetett, de abban megegyezhetünk, hogy nem biztonságos egy 3,5-4 tonnás vontatóval 5-6 tonnás, magasan lévő súlypontú utánfutót cibálni.
papa.49
@F_Viktor: Így igaz ahogy írod csak hát a románok szarnak minden szabályra, pl. hinnéd-e hogy vasárnap mikor este 10 ig kamionstop van már délután 5 óra magasságában konvojokban jönnek a román kamionok !!!
Egyszer jöttünk a gyerekeiktől hazafelé, ez most volt kb. 2 hónapja az Újszilvási úton szoktam jönni mióta építik a 4 utat, na szóval onnan a 442. út is ez kb. 18 km 29 db. kamiont számoltunk meg, amik 3-5 jöttek egymás után !!! A rendőrök ott dekkoltak, mértek a szolnoki elkerülő parkolójából és láthatóan semmit nem tettek ez ellen, de ha én gyorsabban megyek pár km akkor engem megbüntetnek !!!
Egy szóval itt nálunk a szabálytalanságok tömegesen követik el főleg a román sofőrök, és a rendőrség tudomást se vesz róla !!!
F_Viktor
@papa.49: Bizonyos kamionok mehetnek vasárnap és ünnepnapokon is (élőállat, hűtős, friss árú), gondolom a többi megkockáztatja, hogy elvegyül a többi közé. + a magyar rendőrök nem nagyon baszogatják a románt, okát nem tudom, de tény.
papa.49
@F_Viktor: Általában ponyvás oldalfalú kamionokról van szó !!!
F_Viktor
@papa.49: Ott csak a friss árú játszhat, de tuti 90 százalékukra vonatkozik a stop.
papa.49
@F_Viktor: Nyilván nem tudom kívülről megállapítani mit szállít, de ismerem a románok észjárását, biztos van köztük olyan amelyik jogosan megy de talán 100 ból egy, kettő !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.