A rendőrség állítólag változatos ötletekkel készül a május 8-i megmozdulásokra, miután a Jobbik bejelentette a kordonbontás tervét.

A Mérce munkatársa megkereste a pártok sajtóosztályait, illetve több pártvezetővel és képviselővel is beszélt azután, hogy a Jobbik bejelentette, ha kordont húz a rendőrség a Parlament köré az országgyűlés alakuló ülésén, akkor lebontják azt.

Mi lesz ennek a vége kedden, ha kordon helyett rendőrsorfallal zárják le a Kossuth teret?

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője azt mondta a Mércének, valószínűleg nem csatlakozik a kordonbontáshoz, mivel szerinte biztos kudarcra van ítélve az akció:

Egy ilyen akciót nem bejelenteni kell, hanem megcsinálni – így, hogy a Jobbik előre bejelentette, fel tudnak készülni rá a rendőri erők, ez pedig azt jelenti, csak úgy tud megvalósulni az akció, ahogy azt ők engedik majd.

Bár az MSZP hivatalosan csak hétfőn dönt, de Kunhalmi Ágnes elmondta a Mércének, hogy ő és frakciójának több tagja is biztosan részt vesz majd a kordonbontásban, ha lesz ilyen. Illetve az LMP-ből is beszéltünk olyan frakciótaggal, aki valószínűbbnek tartja azt, hogy a párt képviselői közül fognak csatlakozni majd egy ilyen akcióhoz, mint hogy nem, bár az LMP is csupán később dönt a kérdésben.

Már ha lesz ilyen akció. Ugyanis több helyről is a Mérce azt az információt kapta, hogy a Kossuth téri kordonozás nem eldöntött tény, nem biztos, hogy körbekordonozza végül a Kossuth teret a rendőrség és a parlamenti őrség.

Az online lap értesülései szerint felmerült az is, hogy csak élő kordonnal, tehát rendőri egységekkel védik majd a lezárt területet az „illetéktelenektől”, és olyan verzió is létezik, amelyben vegyes rendszerben, tárgyi és személyi védelemmel is ellátják a teret, de még a teljes kordonozás is lehetséges.

(mérce)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
De nagyon fosnak a 2/3 fiúk, akiket állítólag MAGY TÖBBSÉGGEL VÁLASZTOTT MEG AZ ORSZÁG NÉPE !!!
Ha ennyire ,,SZERETIK AZ EMBEREK A FÜTYISZT MITŐL FÉLNEK ,, ???
Gyáva szarházi fütyisz ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@menekült: küldöm a világ összes Valjeanját is, hogy legyen bizalmad és önbizalmad (még több)

www.youtube.com/watch?v=gpDbvlAI_A0
Commenter
@menekült: már hogy lehetnél itt (is) ha migránsoltál és ott vagy? Lehetetlen.Fizikailag, lélekben nem.
menekült
@Commenter: Köszönöm. Mivel érdemeltem ki ezt a gondoskodást? :)
Ne csak nekem küldd, hanem minden magyarnak, akik újra szabadok akarnak lenni, megszabadulni attól a mérgező levegőtől, amit a Fidesz bocsátott ránk. Esküszöm, ha végre magához tér ez a nép, és kiharcolja az igazságot, és a megtévesztettek is felébrednek, én hanyatt-homlok rohanok haza!!!
Commenter
@menekült: Nincs mit köszönni. Ez természtes, hogy gondoskodunk arról aki elmigránsolt elkeseredettségében, tehetetlenségében is,ha jól értelmezem. Mindenkinek szól természetesen az Egy nap még, a zeneszerző Schönberg amúgy is félig magyar, az ő szülei Franciaországba migránsoltak...A narancsos szmog fojtogató már. Csak óvatosan a hazajövetellel semmi hanyatt-homlok mert Marius Pontmercy is jól megjárta, de ezt Valjean nálam jobban tudja:
www.youtube.com/watch?v=nt3KaZFFM10
Commenter
@menekült: én mivel érdemeltem ki a Te figyelmedet? Nem olyan régen regeltem, és azt is alig mertem. De örülök, hogy itt lehetek, bár néha a egyes hozzászólók úgy feldühítenek, hogy belőlem is kitör az állítólag mindenkiben ott lakozó fórumozó troll, én is sajnos adtam egy két topicnak pár hete,hónapja amit már szégyellek, mint digitális "hagyatékot" de elszakadt a cérna, betelt a pohár...merre migránsoltál csak nem Anglia?Rájuk lehet hatni? Azt nem gondolom hogy a Közel-keletre, mert ott nem nagyon van demokrácia...háború van, autokrata elnökök, királyok, emírek szóval az itteni mostani hatalom barátként tekint rájuk, így is lehet mondani...
Commenter
@menekült: @menekült: nézd ezt is, ha épp erre jársz mert ez lemaradt:

www.youtube.com/watch?v=QWbAaTDlBls

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.