A nap szavai: esőkabát és esernyő.

Délelőttig főként északon, később ismét több helyen lesznek zivatarok. A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás ( >25-30 mm, néhol akár > 50-70 mm) lesz, illetve néhol viharos (55-75 km/h) széllökés és helyenként jégeső (1-2 cm körüli átmérővel) is előfordulhat – írja a met.hu szöveges, egész napra szóló figyelmeztető előrejelzése.

Ha a csütörtöki nap viharos volt, mit mondjunk a maira? Az ország déli része narancssárgába borult

Pénteken hajnalban az ország északi részére adtak ki riasztást a néhány órám belül bekövetkező időjárási veszélyhelyzet, felhőszakadás miatt.

Ha a csütörtöki nap viharos volt, mit mondjunk a maira? Az ország déli része narancssárgába borult

Az általános előrejelzés szerint pénteken is marad a nedves, labilis levegő felettünk, így záporok, zivatarok kialakulására a folytatásban is lehet számítani. Néhol felhőszakadás is valószínű.

Jellemzően erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid napos időszakok lehetnek. Főként délutántól az erőteljes gomolyfelhő-képződés miatt több helyen, nagyobb számban az ország déli felén valószínű zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. Az északnyugati tájakon zártabb lehet a felhőzet, ott eső is kialakulhat. Az északkeleti, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérik, de zivatar környezetében átmenetileg viharos szél is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 30 fok között valószínű, de a Kisalföldön, Alpokalján kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 15 és 20 fok közé hűlhet le a levegő, a zivatarok által érintett területeken és északnyugaton lesz a hidegebb.

(met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.