A Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak és támadásnak minősítette az Európai Bizottság (EB) részéről a "Stop Soros" törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárást.

Gulyás Gergely szerint aki védi Európát, azt eljárás alá vonják, aki behívja a migránsokat, azt megdicsérik

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. július 24-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Gulyás Gergely keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Brüsszel magatartásában továbbra is azt látjuk, hogy aki védi Európát, azt eljárás alá vonják, aki behívja a migránsokat, azt megdicsérik

Az EB működése nem tükrözi az EU-t alkotó kormányok véleményét – hangsúlyozta.

Hozzátette:

ez a támadás egyértelművé teszi, hogy Brüsszel és a bizottság továbbra is migrációbarát politikát kíván folytatni.

Gulyás Gergely azt mondta, külön elfogadhatatlan, hogy egy alkotmánymódosítás miatt is kötelezettségszegési eljárást indított Brüsszel.

Felhívta a figyelmet, hogy ez a módosítás semmi mást nem tartalmaz, mint amit a német alaptörvény is: a menedékjog csak azokat illeti meg, akik nem biztonságos harmadik országból érkeznek.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
És mutasson be egyet, aki itt akar maradni. És Európát a görög szigeteknél, az olaszoknál és a spanyoloknál kellene megvédeni. Mert aki hozzánk eljutna, az továbbmegy, legfeljebb más irányba. Szóval kit akarunk itt és most megvédeni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.