Nyár eleje óta kettosztva közlekedik a 4-es és 6-os villamos felújítás miatt, ám augusztus 10-19. között még jobban darabolják a viszonylatot: a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget közt is pótlóbuszozás jön, ami a 17-es villamost is érinti.

Mint ismert, a nyári szünet eleje óta két részletben közlekednek a nagykörúti villamosok, ugyanis az Oktogon és a Harminckettesek tere közt vágányfelújítást végeznek, amiért azon a szakaszon pótlóbusz közlekedik. 

Péntek éjjeltől el lehet felejteni a nagykörúti villamosokat egy időre

Fotó: pixabay.com CCO

Ám a Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint augusztus 10., péntek éjjeltől augusztus 19. éjjelig még nehezebb lesz a közlekedés.

Karbantartás miatt ugyanis ezen időszakban a Széll Kálmán tér és a Mechwart liget közt sem fognak járni a villamosok (a 4-es és 6-os viszonylat mellett a 17-es sem), hanem pótlóbuszok közlekednek majd.

Nappal a Széll Kálmán tértől a Mechwart ligetig 6-17-es jelzéssel pótlóbusz jár a villamosok helyett.

A 4-6 jelzésű villamos a Mechwart ligettől indul az Oktogon M végállomásig. Onnan továbbra is (az Aradi utcánál lévő megállótól) a 4-6-os pótlóbusszal lehet továbbutazni a Pál utca (Corvin-negyed M) megállóig.  A pótlóbuszokra a körút mentén kijelölt megállókban lehet felszállni.

A 4-es és 6-os villamosok a Harminckettesek terétől (a Baross utca kereszteződésénél lévő ideiglenes végállomástól) közlekednek az újbudai végállomásaik felé.

A 17-es villamos ebben az időszakban megosztott útvonalon közlekedik – egyrészt a Savoya Park és a Széll Kálmán tér M, másrészt a Mechwart liget és a Bécsi út / Vörösvári út között.

Éjszakánként csak a 6-os villamos közlekedik, a Móricz Zsigmond körtértől a Harminckettesek teréig. Onnan a 6-os pótlóbusszal lehet utazni a Széll Kálmán térig, mely a Margitszigetnél lévő megállót csak Pest felé érinti.

A BKK nappal az érintett szakaszon az M2-es metró és a H5-ös HÉV használatát ajánlja alternatívaként.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Fasza! És akkor még hol a többi közlekedési káosz. Gratula a szervezőknek. Mindent egyszerre kell lezárni, elterelni. Hagy hülyüljön meg aki közlekedne. A turisták is teljesen meg vannak zavarodva. Éppen a hét végén beszéltem egy angollal, kérdezte miért van ennyi lezárás, elterelés egyszerre. Hiába van közlekedési térképe, azzal nem sokra megy.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.