Orbán Viktor egy tollvonással megszüntette az Államreform Bizottságot. A legfontosabb cél, a bürokráciacsökkentés felemás eredményt hozott.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Hogy a többszázezres, milliós fizetéseik mellé még milyen béren kívüli és egyéb juttatások – kafetéria, (személyes) autóhasználat, illetménykiegészítés, vezetői illetménypótlék, célprémium, napidíj, hivatali lakás, ruhapénz, anyámkínja – pontosan hány milliárd forintba kerülnek havonta, évente az adófizetőknek, akiknek karcsúbb államot ígért és hazudott Orbán, abba belegondolni is rossz. Mindazonáltal a legsúlyosabb mégis az, hogy ebben a hatalmas dzsungelben lehet csak igazán kényelmesen, a felelősséget innen oda tolva vegetálni, kitalált, érdemi munkát alig vagy egyáltalán nem igénylő pozíciók és feladatok mögé bújva szívni az ország vérét. Ha egyszer valaki összeszámolná, hogy valójában hány Fidesz-közeli rokon, barát, jószomszéd fekszik el ezekben a zsíros állami pozíciókban, valószínűleg az a szám tükrözné az állampárt teljes tagságát tokkal-vonóval. Annak a kisebbségnek a számát, amelyik gyakorlatilag fogva tartja az egész országot. Még egy választást megnyernek és helyettes államtitkárokból fog állni az egész ország. Az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók száma úgyis csökken, úgyhogy remélem nincs több kérdés.
magyarbakancs
@Eladott Ország: Azt látom ,hogy a rengeteg hangsúlyozom rengeteg bürokratikus ÉRTELMISÉGET képeztünk ki.
Semmitmondó fing fésüléses diplomát gyártottunk.
Ezeket valahol el kel helyezni ,etetni ruházni kell.
Ne mondja nekem senki ,hogy erre szükség van.?
Volt munkatársam ki olyan hülye volt,hogy vederrel se merted volna tele a fejét ésszel ,mit ad isten el végzet ilyen foxi -maxi kébzöt és diplomás lett.
Döglött egeret nem bíznák rá ,ma fő ápoló bizonyos kórházban.
De segg hülye.
Politikailag jól nyalt ezéért van neki állása.
Eladott Ország
@magyarbakancs: Politikai aktivistákkal töltik fel az állami szférát . Már nem számít a szakmaiság, csak az elkötelezettség. A megyei és járási kormányhivatalok több esetben afféle káderfoglalkoztatóként működnek. Például azok is kaptak állást, akik a legtöbb kopogtatócédulát gyűjtötték össze. Akad olyan megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság, ahol a vezetők több mint felének semmilyen szakirányú végzettsége sincsen. Volt olyan humánpolitikai munkatárs, aki korábban presszót vezetett, de akad tornatanár vagy más oda nem való végzettségű is. A közös bennük, hogy egyiküknek sincs szociális szakmai végzettsége… De van olyan intézményi megyei igazgató, akit még a minisztérium sem akart kinevezni, ám mivel a helyi parlamenti képviselő embere volt, a megyebeli honatyák közös petíciót írtak az érdekében. Természetesen pozícióba került.”
Commenter
@Eladott Ország: azért a söralátét méretű adóbevallási nyilatkozat még mindig hiányzik...ahogy az egyéni! nyugdíjszámlák is...
Eladott Ország
@Commenter: Ha én fideszes szavazó lennék, akit úgy vertek át 2010-ben, hogy az állami vezetők csilliárdos bérplafonja adja most a másikat, akkor későre bár, de végre megérteném: ezek nem/sem értem lopnak, hanem tőlem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.