Nagy esők idején fekália és használt tampon úszik Győrben.

Az utóbbi években, idén többször tapasztalták Győrben a Pannónia utca lakói, hogy intenzív esőzéskor a szennyvíz felnyomja a szennyvízaknák fedelét. Ilyenkor fekáliával, tamponnal és egyéb szennyel együtt bűzös víz önti el a lakókörnyezetet – írja a Kisalföld.

A vihar után a feloldott fekália megszárad, porként az itt élők, erre közlekedők tüdejébe kerülhet. Az édeskés szag napokig, száraz időben hetekig megmarad. Tíz éve, 2008 májusában 90 millióból nyitott aknarendszert valósítottak meg a Pannónia utca garázssorán. Mindenki azt várta a beruházástól, hogy megoldódik a csapadék- és szennyvíz-elvezetés, de ez nem így történt 

– mondta el a lapnak egy utcában lakó férfi.

Eddig kilenc illegális csapadékvíz rákötésre bukkantak a hálózaton.

Ezekkel az ingatlantulajdonosokkal szemben hivatalos eljárást kezdeményeztek. A szennyvíz elöntéseket lemosatták és fertőtlenítést végeztek.

A problémát súlyosbítja, hogy a csőhálózatot fogadó, a Győr-Szol által üzemeltetett adyvárosi tó vízszintje nem megfelelő, a tóba vezetett esővíz-elvezető vezeték a vízfelszín alatt van. Így ez a körülmény lassítja a tóba kötött csapadékcsatorna folyását. A csővezetékben hirtelen felgyülemlő víz emiatt sokkal lassabban távozik. A jelenség a csőben 1-2 órán át fennáll, de ennyi idő alatt a mélyponton lévő víznyelőaknákból, tisztítóaknákból a víznyomás miatt feltör az esővíz.

(Kisalföld)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.