A Gyorskocsi utcában meghallgatószobákat hoztak létre, ahol átlátszó székre ültetik a hajléktalan embereket.

Ezért ültetik átlátszó székre az őrizetbe vett hajléktalanokat Budapesten

Másfél nap alatt szedte össze a rendőri figyelmeztetéseket az a nő, akit elsőként vettek őrizetbe Budapesten

életvitelszerű közterületi tartózkodás

miatt – írja a hvg.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A Város Mindenkié csoport utcajogásza, Molnár Noémi a portálnak elmondta: a 61 éves nőt először 17-én éjjel figyelmeztették, majd aznap délelőtt és éjszaka is. A harmadik figyelmeztetés előtt arrébb ment, de így is megtalálták, a negyedik figyelmeztetéssel pedig másnap bevitték a Gyorskocsi utcába. Ott hosszas meghallgatás után rendelték el az őrizetbe vételét.

A hajléktalan nő öt hónapja él az utcán. Élettársa 2017-ben halt meg, egy évig még maradhatott a férfi nevén levő lakásban, majd barátoknál, rokonoknál húzta meg magát idén tavaszig. Segédápolóként, majd takarítóként dolgozott, onkológiai betegsége miatt már csak alkalmi takarítást tud vállalni. A kutyáját most menhelyre vitték, a holmiját elvették, de arról nem volt szó, hogy abból bármit megsemmisítenének. A rendőröknek azt mondta, volt már szállón, de ott loptak, veszekedtek, rosszak voltak a körülmények, ezért döntött az utca mellett.

Molnár Noémi azt is elmondta, hogy a Gyorskocsi utcában két meghallgatószobát hoztak létre fehérre meszelt falakkal, ahol a hajléktalan embereket átlátszó székre ültetik,

vélhetően azért, hogy rögtön látni lehessen rajta a koszt.

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
És??? Mit tudnak velük csinálni??? Addig is melegben vannak...majd kíváncsi leszek faszfejek,hogy a több ezer "figyelmeztetettet" hová fogjátok elhelyezni?? Vagy építetek új böriket?? szükség lesz rá,nektek ,narancshorda!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Szóval te mit tennél a hajléktalanok problémájának megoldásáért?"

Nagyon sok mindent tehetne orbán, ha akarna nekik segíteni, hogy még a gazdaságot is növelje!
Csak egy példa:
2 stadion árából élhető, kulturált környezetű szállókat építtethetne, munkahelyet teremtethetne, bevonhatná őket az Út a munkaerőpiacra (GINOP) programba, az iskolarendszerű képzésekbe.
Kicsi pénzből mindjárt be lehetne tölteni 12-20 ezer munkahelyet!
Eriksson
@F_Viktor: Micsoda jövőkép. Ha fiatalabb lennék, csak hajléktalan akarnék lenni. Az állam megoldaná az összes problémámat ingyen és bérmentve.
De mivel a legtöbb hajléktalan nem erre a jó sorsra ítéli magát, teljesen felesleges tündéri álomképeket rajzolgatni az égre.
Egyik levelezőtársunk valamelyik nap belinkelt egy videót, ahol egy sátorlakó párnak fel lett ajánlva egy falusi ház, munkalehetőséggel. Szerinted elfogadták?
F_Viktor
@Eriksson: Nem kell feltalálni a Spanyol viaszt, azokban az országokban ahol a kormányok felelősséggel gondoskodik állampolgáraikról (természetesen közpénzből), ott így oldják meg, így segítik polgáraikat.
Eriksson
@F_Viktor: Na, és megoldották a problémát? Minden hajléktalanból agysebészt neveltek?
F_Viktor
@Eriksson: Természetesen meg tudják oldani, még akkor is ha egyik országnak sincs szüksége 100 ezer agysebészre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.