Eddig összesen 138 társadalomtudós csatlakozott közösen ahhoz a tiltakozáshoz, amit ügyvédek kezdeményeztek a hajléktalanság kriminalizációja ellen.

„A hajléktalanság nem bűn és nem szabálysértés, és akkor sem válik azzá, ha törvényt hoznak róla. A hajléktalanság okai alapvetően társadalmiak. A jóléti kiadásokra Magyarországon az EU-s átlaghoz képest már a csatlakozáskor is kevesebb pénz jutott, az elmúlt közel egy évtizedben GDP-arányosan folyamatosan csökkent” – olvasható a társadalomkutatók közleményében.

Egyre többen tiltakoznak a hajléktalanság kriminalizációja ellen

A Zoom szemléje szerint a társadalomtudósok szintén arra kérik a bírókat, hogy ne asszisztáljanak a hajléktalanság büntethetőségéhez.

Hozzáteszik: „A magyarországi lakhatási válság kockázatait a hajlék nélkül élő embereken kívül mások is kénytelenek viselni: a kilakoltatások száma évről évre nő. 100-ból 28 magyar él beázó, penészes, fürdőszoba, ill. WC nélküli vagy túlságosan sötét lakásban. A szüleivel együtt élő 10-ből 4 magyar fiatal szeretne, de nem tud a szüleitől elköltözni.”

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Zoom)

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Bűnözők vagytok. Igen, bűnözőt mondtam és így is gondolom, ja és politikai kurvák! Aki saját érdekében egymás ellen uszítja az ország lakóit, az bűnöző. És ti uszítotok, megállás nélkül. A rokkantak ellen (élősködnek, nem is betegek), a hajléktalanok ellen, a romák ellen, a diákok ellen, a melegek ellen. De ti nem tőlük féltek igazán, hanem tőlünk. Mindenkitől, aki átlátja a geci hazugságaitokat, aki érti, hogy loptok, csaltok, aki látja, hogy kifosztjátok az országot, aki tudja, hogy ostoba, félművelt, mindenre alkalmatlan büdös tahók vagytok egytől egyig. Olyan tahók, akik nem vezetik ezt az országot. Nem is tudnátok vezetni, de nem is akarjátok. Hogy úgy tűnjön, mintha működne, propagandával pótoljátok az érdemi munkát. Közben semmi mást nem tesztek, mint azt mondjátok a rosszra, hogy az jó, elvesztek a szegény sokaktól és odaadjátok a gazdag keveseknek és loptok, loptok, loptok.Ebben az országban már nem maradt elkobozható és újraosztható vagyon. Márpedig a szolgákat zabáltatni kell. Ha nem lesz miből, maguk fogják szétverni a rendszert.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anima
Sokféle fajtája van a hajléktalanságnak.
Néha társadalomkritika (mókuskerék a gazdagok tovább gazdagodásáért, és te csak egy rabszolga vagy, akinek mindig éppen csak annyit fizetnek, hogy ezt ne vedd észre?)
Néha nem szereti magát (sem) az ember.
Öntörvényűségben van némi reláció.
Néha a törvény (a törvény nem ismerete miatt), miatt krül utcára az ember.
Néha ismeri az ember a törvényt, de gyengének érzi magát (és pénze sincs rá), hogy érvényt szerezzen a törvénybe foglalt jogának.
Néha meg... Csak úgy elesik, és elesett marad az ember.

A gyengék védelme az erősek felelőssége!
Aki Én
@Shikari: Megértem, hogy miután egész eddigi életedben azt láttad, neked természetes a családon belüli, különböző generációk közti közösülés, de nem az.
Esetleg leállhatnál vele, mert nagyon látványossá váltak rajtad a vérfertőzés jelei.
Csak szólok, hogy amikor rezsimekben megindul a valódi többség, az olyan hazaáruló, uszító, aljas férgeket szokta először felkoncolni.
Amit teszel, az a társadalom elleni bűncselekmény, vagyis nem úszhatod meg büntetlenül.
Én szóltam...
Aki Én
@Shikari a kirekesztett lúzer: Kilógsz a végbélből pubi.
justhpeter
@Shikari: OK. Legyen ez a bukás első jele.
kokopelli
@Aki Én: @justhpeter: @dr. prédikátor: ...és a többi nem hontalanok! ;-)
Már megállapítatott,hogy a féleszű ellenfeletek Szlovákiából ugat át
hozzátok,mint "csiszta mádzsár! Én nem tudom nektek az Y-t ponttal elő-
vezetni,de ez van vele! Kívülről ugat mint a hivatlan "kerítés vendég"!
SystemError
@SystemError: El vagy fásulva, jobb lett volna elfogadni azt a CBA árufeltöltő melót. Igaz felismertek volna a házból, de ember maradtál volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.