Egyfelől, persze, ostoba tökfej ez a Pásztor, de ennyire nem egyszerű a helyzet. Pásztor sokkal inkább tünet, véres kelés a (nem létező) esélyegyenlőségi mozgalom arca közepén. A mindennapos bazmegezéssel egyenértékű szaloncigányozás természetessége, a cigányok molotovkoktélos gyilkolászása és a Magyar Gárda masírozása után egy magas rangú rendőrtiszt miért tartaná kínosnak, hogy nyilvánosan rasszista kijelentéseket tegyen?

Forrás: index.hu
Feltöltő: Koronix
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
idetektiv
Elovastam a jegyzetet az Indexen, és egy területen biztosan tévesen következtet a cikkíró: a kultúrának csak bizonyos jegyei öröklődnek (a hajlam is lehet ilyen!), a szocializálódás során alakul ki az egyén 'kultúrája', így bizonyos viselkedésminták 'beéghetnek' egy közösség tagjainak kultúrájába. Azaz a bűnözés igenis lehet kultúra-függő...

Ebben ez egész roma-ügyben/kérdésben akkor követjük el a legnagyobb értlelmezési hibát, ha a közösségétől elvonatkoztatva tekintünk az egyénre.

Na, nem akarom én itt az észt osztani...
Koronix
miközben a romákról magyar állampolgárként és nem etnikumként kell a cikk írója szerint beszélni (megjegyzem valóban azok is!), addig felháborodunk, ha a határokon kívül a magyar etnikumot be akarják olvasztani egy más kultúrával rendelkező népbe és nem magyarként beszélnek róluk. szép dolog a liberalizmus...
furfang
A cikk írója az igazán tökfej. Ezek a liberálisok nem liberálisok, nagyon elfogultan, csak a kisebbségek malmára hajtva a vizet szemlélik a világot. Pedig nagyot tévednek, a bűnözés nem fog megállni az ő kapujukban.
Padre
Ha cigányvajdák állnak ki Pásztor Albert/ek mellett, ha a kérdést nem ráfordított pénzzel, hanem ráfordított idővel oldják meg közösen romák és magyarok, Ha egyetlen politikus sem akar ebből magának (főleg később anyagiakban mérhető) tőkét kovácsolni, akkor az ügy akár még jó úton is haladhat!
furfang
A cigány vajda fogalmazta meg a lényeget," ne Pestről osszák az észt" aki nem élt még a cigányok között az csak puffogtatja a mérsékeltnek, és liberálisnak látszó lózungokat. Éljen a közelükben legalább fél évet. Utána lehet megítélni a többség magatartását. Nekem módomban volt még az átkosban szándékomon kívül kipróbálni. Szükséglakásba kényszerültünk építkezés miatt. A közös folyosóról nyíló Wc-k előtt folyt minden ami a WC-be és nem elé való. A patkányok remekül éltek a környéken. Bár abban az időben büntették a munka nélkül élőket, ennek az öt családnak kb. 20 felnőtt tagja közül egy sem dolgozott,. a nők egyik gyesből a másikba, a férfiak meg betegállományból betegállományba, meg épp "munka keresés" közben voltak. A rendőrség mindennapos látogatójuk volt.Szóval ha nem követelik meg állami szinten az oktatás-nevelést már bölcsis kortól a cigányok körében, és nem úgy, hogy rájuk bízzák, hanem követelik, akkor ebben az országban elszabadul a pokol. Persze lehet, hogy ez már nem jövő idő. Jó lenne, ha a liberálisok leszállnának a földre élhetetlen ötleteik és kényszereik után.
ugyeugye
Én szerencsére nagyon sok rendes romát ismerek, barátaim is vannak közöttük. Velük nincs semmi probléma. Tanultak, vannak, akik diplomáztak, dolgoznak, teszik, ami a dolguk.
A többiekkel kellene vmit kezdeni az olyan romákkal együtt, akik szintén rühellik ezt az "életvitelnek" nevezett vmit, ami mindenkinél kiveri a biztosítékot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.