A munkaidő-szervezéssel összefüggő törvénymódosítás azonnali visszavonását szorgalmazza az LMP. A párt azt követeli, hogy a kormány kezdjen tárgyalásokat róla a munkavállalókkal.

LMP: hatnapos munkahét bevezetésével ér fel az új Fideszes javaslat

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese erről hétfői sajtótájékoztatóján beszélt azt követően, hogy egyeztetett a Magyar Vegyipari, Energiaipar és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete, valamint a BKV egyik szakszervezetének képviselőivel.

A résztvevők egységesen elfogadhatatlannak ítélték a javaslatot, amelyről – mivel egyéni képviselői indítványként nyújtották be – nem kellett egyeztetnie a kormánynak az érintettekkel – mondta el a képviselő.

Csárdi Antal hozzátette: a változtatás a munkavállalóknak egyáltalán nem érdeke, és csak azt eredményezi majd, hogy egyes szektorokat elhagynak a dolgozók. Kijelentette azt is, a fáradt dolgozó könnyen hibázik, ez pedig egyes területeken, például a közlekedésben akár emberek életét is követelheti.

Ha a szakszervezetek úgy döntenek, hogy sztrájkot indítanak, az LMP támogatni fogja azt, és törvénymódosításként a Ház elé viszi az érdekképviseletek követeléseit – tette hozzá Csárdi Antal, aki szerint  Kósa Lajos és más fideszes képviselők önálló indítványa gyakorlatilag bevezetné a hatnapos munkahetet.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
human
Köztévén is helyt adta az ellenzéki vélemény az esti híradóban kb 0,5-1 másodperc villanásnyi időre.
1magyar
A túlórákat 100 %-kal fizetik legalább? Mert ha erre kötelezi a munkaadókat a törvény akkor elfogadható.
Sámannus
@1magyar: Azt ígérik, de a harmadik évben, miután a többszörösét ledolgoztatták, le is tagadják, még a szenteket is az oltárról.
Kétsége sem lehet senkinek.
A lömöpö meg most már leszívhatja őket, mert kibulizták nekik a kétharmadot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.