A képviselők várhatóan idén utoljára interpellálhatják a kormány tagjait ma az Országgyűlésben.

Idén utoljára interpellálhatják a képviselők a kormány tagjait

A házelnök parlament honlapján elérhető napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációk ezúttal is az első ülésnapon hangozhatnak el, ezúttal hatvan percben, hasonlóan az azonnali kérdésekhez, míg a kérdésekre harminc perc áll majd rendelkezésre.

Az Országgyűlés csütörtökig tartó négynapos üléssel zárja őszi ülésszakát. A képviselők kedden a szavazásra váró javaslatok utolsó – a benyújtott indítványok módosításairól szóló – vitáit bonyolítják le, majd szerdán több mint negyven előterjesztésről határoznak.

A Ház törvényt hozhat a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról, a Hungary Helps programról, a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról. Változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve is.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez már nem országgyűlés, hanem Orbán udvartartása. Ma Magyarországon kettőn áll a vásár: 1. Orbán Viktor, 2. Mészáros Lőrinc, akivel felzabáltatta már az egész országot. Ebben az országban legalább 9 éve, de az is lehet, hogy 29 éve senkinek semmilyen felelőssége nincs. Semmiért.
Clavigo
Értem...És mit szabad kérdezni ?? Hogy hány óra van ???
Eladott Ország
@Clavigo: Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite” – azaz minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Joseph de Maistre mondata jó kétszáz éves, de még a legfátyolosabb tekintetű demokrácia rajongók sem tudták cáfolni ennek a cinikus francia royalistának az állítását azok sem, akik Széchenyinek ajándékozták a szerzőséget.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/11/deMaistre.jpg
Majd’ elfelejtettem, a politikusnak nincs semmilyen felelősségérzete, de hogy a helyzet még könnyebb, ha tetszik, még linkebb legyen, van viszont mentelmi joga, hogy a politikai felelősség borzasztó súlyát könnyebb legyen elviselni. A mentelmi jog azt jelenti, hogy nem vonható semmilyen büntető eljárás alá. Egyszerűbben szólva, nem büntethető. Az elmebeteg sem büntethető. Mert aki nem beszámítható, az nem büntethető. Jó, nem?
Camilosta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.