Elkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra a főpolgármester-jelölt személyének eldöntésére. 

Személyi igazolvány és lakcímkártya – akár csak a jövő évi főpolgármester-választáson, az ellenzéki előválasztást megelőző regisztráción is ezekre van szükség. Ez azt a célt szolgálja, hogy ne lehessen valakinek a más nevében, vagy akár több személyazonosságot felhasználva kamuregisztrációval online szavazni.

A regisztrációkor az előválasztásra bejelentkező választók kapnak egy kódszámot, amelyet az internetes szavazáson kell majd megadniuk. Az MSZP 10 budapesti irodája januárban is nyitva lesz, de nem csak a budapesti lakosokat, hanem a főpolgármester-jelölteket is várják.

Január 7-től tudják az előválasztáson indulni szándékozók felvenni az íveket, amin aztán az aláírásokat gyűjthetik. A január 7-i héten fog kiderülni, hogy pontosan hány résztvevője lesz az előválasztásnak.

Míg a DK nem indít jelöltet, az MSZP Horváth Csabát állítja csatasorba. A Párbeszéd viszont még nem jelentette be, hogy ki lesz a főpolgármester-jelöltje.

Elkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztáshoz

A voksolás január 28. és február 3-a között lesz. Az LMP már korábban jelezte, beáll a függetlenként induló Puzsér Róbert mögé, aki tegnap nem akart Híradónknak nyilatkozni, de elmondta, az előválasztás év eleji első fordulója nem felel meg a feltételeinek. A júniusban rendezendő második forduló viszont igen, ezért azon hajlandó megméretni magát.

A Liberálisok politikusa is bejelentkezett a második fordulóra, de azt mondja, csak akkor indul, ha azt közösen bonyolítják le.

A Momentum azt közölte az ATV-vel, még sem az előválasztásról, sem a főpolgármester-jelölt személyéről nem döntöttek. A többi résztvevő viszont vállalta, hogy a kétfordulós előválasztási folyamat egyetlen győztesét indítják Tarlós István ellen.

Elkezdődött a regisztráció az ellenzéki előválasztásra a főpolgármester-jelölt személyének eldöntésére. A budapestiek így dönthetnek arról, hogy ki legyen Tarlós István ellenzéki kihívója. Az előválasztás előtt mindenképpen személyes regisztrációra van szükség, ezután akár interneten is lehet szavazni. A voksolás első fordulója január 28-a és február 3-a között lesz.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(ATV)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Egyetlen normális jelöltnek Horváth Csabát tartom, akinek hatalmas fővárosi ismerete van minden tekintetben!!?? És ha az ellenzéki pártok ismét összefognak, akkor lehetne egy demokratikus vezetésű élhető és európai szintű fováros!!! Persze az LMP már szokásához híven kilóg a sorból!!
Arnolista
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.