Az illetményemelés is megmutatja, hogy mennyire megbecsülik a katonákat – emelte ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Németh Szilárd felidézte, a katonáknak öt év alatt 50 százalékos illetményfejlesztést tűztek ki célul. Az utolsó 5 százalék helyett viszont – a munkaerőpiaci pótlék kivezetésével – átlagosan 7,4 százalékos emelést adnak.

Németh Szilárd: az illetményemelés is mutatja a katonák megbecsülését

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Az eddigi közalkalmazottak – akik januártól honvédelmi alkalmazottak – januártól 20 százalékos, összesen 35 százalékos illetményfejlesztésben részesülnek.

Az államtitkár kiemelte: a honvédelem nem csak katonákon, hanem polgári alkalmazottakon is múlik. Ahhoz, hogy erős legyen a magyarok biztonságát, a haza védelmét szolgáló szervezet, szükség van azokra a polgári alkalmazottakra, akik többletkötelezettségeket vállalnak. Ezért cserébe többletjuttatást kell kapniuk – tette hozzá.

Németh Szilárd megjegyezte, a magyar gazdaság folyamatosan erősödik, a legfrissebb adatok szerint több mint 38 százalékkal nőtt a reálkereset Magyarországon. A Magyar Honvédségnek is biztosítania kell legalább ekkora növekményt, hogy versenyképes legyen. A katonáknak biztos munkahelyet, kiszámítható életpályát és versenyképes fizetést kell adni – hangsúlyozta az államtitkár.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez csak azt mutatja, hogy FOSTOK rizsaszarágyú !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
czibor400
=--Ittt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
papa.49
Ez csak azt mutatja, hogy FOSTOK rizsaszarágyú !!!
cikicakk55
Akkor lennének a rendőrök megbecsülés,ha a Fideszesek az élen mennének a tün5e5ők elleg. Német Sziszi,. Habzóhelikopte4es csotrogány Fonyó, Hábony fehér po4os orrú Hábony, a soha nem drogozott Deutsch Tompika lennének a golyófogók. Beraknak egy csomó becsületes család apát,akik a házuk koözepére kívánják a békés tüntet ők vegzálását. Sajnos nem teh3tnek mást,mert ez a munkájuk,bár úgy hallot5am,hogy nyár ó5a 3000 4endőr mondott fel. Szarban vagytok Fideszesek.A sülyedőhajóra csak az Orbán család fér el . Atöbbieketanép v3szi kezelésbe.
Desischado
@papa.49: ez jött le nekem is. Remélem, a katonák nem dőlnek be ennek!
papa.49
@Desischado: Akkora ,,hatalmas,, növekedés nem lesz mert ami számokat mondtak az mind bruttó, abból jön le a rengeteg levonás !!!
Inferalsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > tinyurl.com/kp95cw8
Desischado
@papa.49: Hála az égnek, mert ha sok lenne a pénz, akkor a katonák meg a rendőrök még biztosabban védenék a ccsüngőhasút. Így meg hátha kiábrándulnak belőle!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.