Megújul a Csokonai fogadó Kaposváron, a város 1,2 milliárd forintot költ emblematikus, kétszintes, barokk stílusú épületének rekonstrukciójára – tájékoztatta a projekt kommunikációjával megbízott Most Médiacsoport pénteken, közleményben az MTI-t.

A Fő utca 1. szám alatt álló ingatlan volt a helyszíne annak az 1798-ban, Csokonai Vitéz Mihály részvételével megrendezett bálnak, amely apropót szolgáltatott a költő Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzának megírásához.

Látogatóközpont lesz a Csokonai fogadóból Kaposváron

Fotó: wikipedia Közkincs

Kiemelték, hogy a teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében a Dorottya-háznak is nevezett, jelenleg használaton kívüli épületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, kulturális, szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket alakítanak ki.

A napokban kezdődött, a műemléki szempontok figyelembe vételével zajló munkálatoknak része az épület energetikai korszerűsítése, környezetének, udvarának helyreállítása, az akadálymentesítés és egyebek mellett parkolók kialakítása is – tették hozzá.

Hangsúlyozták, a rekonstrukció is hozzájárul ahhoz, hogy a turizmus legyen Kaposvár gazdaságának egyik húzóágazata. Utaltak rá: a város ennek mentén számos, a vendégforgalom növelését, a munkahelyteremtést, a lakosság életminőségének javítását célzó turisztikai attrakcióval bővült az elmúlt években.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Tudta? A Fidesz-kormány regnálása óta, a magyarországi beruházások 90%-a uniós támogatással valósul meg, a túlárazott közbeszerzések következetesen ugyanazokat a kormányközeli csoportokat hozzák helyzetbe, miközben a korrupció ellenes harcra fordított uniós pénzeket is lenyúlták.Pedig nem szóltam még az oligarchák kedvéért tönkretett komplett piaci szektorokról és kisvállalkozókról, családokról, a gátlástalan urizálás megannyi formájáról, a gazdasági növekedést nem szavatoló otthonteremtési szemfényvesztésről, a családi támogatásnak álcázott nyomorstabilizáló intézkedésekről, a kozmetikázott statisztikákról, a titkosított lopásokról, az oktatás lepusztításáról, a közmunkásokról és összeszerelő-üzemről felismerhető európai banánköztársaságról. Ahol a regnáló hatalom egy hét alatt többet lop el, mint az elmúlt nyolc év alatt összesen bárki. Ahol azért nem lehet nevén nevezni a lopást, mert a legfőbb ügyész is a hatalom csatlósa.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.