Családbarát együttműködési megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer, DUIHK), valamint a szervezet 42 tagvállalata csütörtökön Budapesten.

Családbarát együttműködésben vesznek rész a magyarországi német cégek
Fotó: Pixabay

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a DUIHK évnyitó rendezvényén, az aláírást megelőzően kifejtette, hogy a kezdeményezés a vállalati jó gyakorlatok ösztönzője lehet.

Lehetőséget ad a családbarát munkahelyi környezet tapasztalatainak megosztására és nyitott minden új csatlakozó cég előtt – tette hozzá Novák Katalin. A vállalatok többsége az államtitkár szerint felismerte, hogy a családbarát munkahelyi környezet fontos versenyképességi tényező.

Novák Katalin további intézkedéseket sürgetett ezen a területen, hiszen – mutatott rá -

az európai átlaghoz képest Magyarországon még mindig lényegesen kevesebb kisgyermeket nevelő anya vállal munkát. Követendő példaként említette, hogy a márciustól érvényes új közigazgatási szabályozás bővíti egyebek között az első házasok és az unokát gondozó idősebbek pótszabadságait.

Dale A. Martin, a DUIHK elnöke hangsúlyozta, hogy a családbarát együttműködés enyhítheti a munkaerőhiányt, hiszen segíthet a gyermeket nevelők elhelyezkedésében. A család és a munka egyensúlya a kamara kiemelt témáinak egyike az idén, az infrastruktúra és a digitalizáció mellett – közölte. Reményét fejezte ki, hogy a német és osztrák cégek nemcsak a gazdaság, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárulnak Magyarországon, a DUIHK és az Emmi pedig közös munkacsoport keretében keresi a kedvezőbb munkahelyi feltételek lehetőségét.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
"Gulyás Gergely: újabb kedvezményeket kapnak a családok"
infostart.hu/belfold/2019/01/31/gulyas-gergely-ujabb-kedvezmenyeket-kapnak-a-csaladok
Be akartam küldeni, erre mit válaszol a propi?
Ezt a hírt már beküldte valaki
Ez a hír mai, én meg nem látom a propeller hírei között.
És ez nem először fordult elő.
Hogy is van ez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2021. March 4., 19:32
Eltűnik Budapest ikonikus épülete