A Fidesz frakcióvezetője szerint olyan korban élünk, amelyben ismét megvédhetjük "1848 monumentális épületét", Magyarország függetlenségét a birodalmi törekvésektől.

"Megküzdhetünk azokkal, akik engedelmes, identitás nélküli, nemzeti létükben szétzilált, birodalmi központ alá rendelt egyesült európai népséget akarnak" – fogalmazott Kocsis Máté csütörtökön Budapesten, a józsefvárosi önkormányzatnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett ünnepségén.

Kocsis Máté: ma is megvédhetjük Magyarország függetlenségét a birodalmi törekvésektől

Fotó: jozsefvaros.hu

A kerület korábbi polgármestere szerint 1848 az újkori magyar szabadság alapkőletételének ünnepe, a haza nagyjai pedig akként építették ezt az országot, hogy semmilyen birodalom ne tudja porig rombolni.

Hozzátette: 1848-ban Magyarország Európa számos népével együtt elsők között hirdette: a nemzetek függetlenségét nem valamely birodalom biztosítja, hanem a nemzetek Európája.

Kocsis Máté elmondta, a magyar nemzet önállóságát sokszor érte támadás, a magyarok zsigereiben van, hogy a szabadságot nem adják ingyen, mindig meg kell küzdeni érte.

Európai testvérnépeink elhihetik nekünk a török, a Habsburg, a náci és a szovjet uralom után, hogy az első pillanatban megérezzük, ha egy birodalom célkeresztjébe kerül a függetlenségünk – közölte.

Hozzátette: ha egy birodalom túlereje kisebb-nagyobb darabokban el is hordja Magyarország szuverenitását, a magyarok előbb-utóbb úgyis visszaszerzik azt.

A fideszes politikus szerint a magyarok 1848-ban is elérték, hogy fegyverek és erőszak nélkül, pusztán a szavak, a bátorság és a közös akarat erejével, Európa rájuk figyeljen.

Manapság ugyan nem csörögnek kardok és nem ropognak fegyverek, mégis csatazajt hallani, nem dördülnek birodalmi ágyúk, de röpködnek jelentések és ultimátumok – mondta Kocsis Máté.

Kioktatnak demokráciából azok, akik nem hajlandók elfogadni a magyar választók akaratát, büntetéssel fenyegetőznek, mert meg akarjuk őrizni Európa értékeit, szokásait és kultúráját – hangoztatta.

Kocsis Máté közölte, lehet, hogy Magyarország ismét első azok között, akik megérezték "egy birodalmi törekvés célkeresztjét az európai nemzetek szuverenitásán".

Sára Botond (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy az 1848-as szabadságharcosok mindenüket feláldozták Magyarországért, jelszavuk a haza és haladás volt. Ez ma így hangzik: Isten, haza, család – tette hozzá.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ja azért nyaljátok Putyin alfelét - azon túl, hogy Orbán mást is csinál neki =)) - olyan hevesen!!! =))
Mirabilis
Kérdés: 1.ki az a birodalom, akitől meg kéne védni Mo. függetlenségét?
2. Ja, nem is tudtam, hogy Mo. nem független.
papa.49
Málékislány már csak TŐLETEK KÉNE FÜGGETLENNEK LENNÜNK, oszt. egész jól élhetnénk !!!
Madácsi Pali
Csak azt figyeljétek amit tesz! Háttal a demokráciának irány a putyini birodalom! Szakadna rád az ég!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.