Ha a választópolgár neve a szavazást közvetlenül megelőző hetekben változott meg, például házasságkötés miatt, és a személyazonosításra alkalmas okmánya még az előző nevét tartalmazza, a szavazatszámláló bizottság a választó okmányai alapján állapítja meg a személyazonosságát.

Nem gond, ha más néven szavaz

A szavazatszámláló bizottságnak ilyen esetekben az okmány egyéb adatainak és az új névre szóló lakcímigazolvány adatainak összevetésével kell megállapítania a választó személyazonosságát.

Ugyanígy nem lehet kizárni a választójog gyakorlásából azt, akinek a lakcíme közterület-átnevezés miatt megváltozott, és még nem íratta át az új címét.

Ha a választópolgár lakcímkártyája az adott közterület korábbi elnevezését tartalmazza, a szavazatszámláló bizottság a helyi választási irodától kapott, a közterületi elnevezések és a házszámok megváltozásáról tájékoztató jegyzék alapján állapítja meg, hogy a cím a közterület megnevezésének megváltozása miatt nem egyezik a névjegyzékben található lakcímmel, és erre tekintettel biztosítja a szavazást.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ha nem mondod hülyén halunk meg ))))))))))))))
Dr plágium
Ha tegnap volt az esküvő, ma még a régi nevén fut...ekkora marhákat :)
painful
Gyalázat, hogy feléjük lejt ezerrel a pálya, és mégis csalniuk, hazudniuk, manipulálniuk kell, hogy nyeregben érezhessék magukat.
És még így is félnek...

Érted ezt, magyar ember?
ŐK FÉLNEK FOLYAMATOSAN, és ezt a félelmüket tolják rád egyfolytában !!!
És miért félnek?
Mert tudják, hogy mocskosul rosszak, köztörvényes bűnöket követnek el nap mint nap, amiért börtönbüntetés jár teljes vagyon elkobzás terhe mellett.
A felelősségre vonástól félnek - ezért vérre menő nekik minden választás.
De meg a szavazatoddal véded őket... az oroszbarát, Európát gyengítő maffiózó hazaárulót.

Európa többféleség - mindenkinek helye van.
Oroszok egyféleség - csak az uralmon lévőknek van helyük.

Gondolkodjál már, baszd meg !!!
Borsodi
@painful: Hiába írod,a gondolkodás számukra teher,a hülyéket meg könnyű megvezetni.Megint csak rosszabb lesz.A migránstól félünk,de Orosz Kínai Ukrán Török,Román ezer számra jöhetnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.