Önkényes ingatlanfoglaló alakított ki munkásszállót a VII. kerületben – ezt állítja legalábbis a kerületi önkormányzat.

Munkásszállóvá alakítottak át Erzsébetvárosban két irodahelyiséget egy Nagy Diófa utcai társasház földszintjén. Akkor a lapnak a társasház közös képviselője azt állította, hogy a két önkormányzati helyiség lakáscélú használatához nincsenek meg az előírt feltételek.

A Népszava csütörtöki lapszámában arról ír, hogy

önkényes ingatlanfoglaló alakított ki munkásszállót a VII. kerületben. Közleményében azt írta a VII. kerületi önkormányzat ingatlankezelő cége, az EVIN Nonprofit Zrt., hogy „azért, hogy az önkormányzati helyiség eredeti rendeltetési módja helyre álljon, minden szükséges intézkedést megteszünk”.

Vagyis ez azt jelenti, alighanem bezárják a hevenyészett munkásszállót. A lap kilenc napja az önkormányzatot is megkereste, mostanra válaszoltak, állítják, a korábbi hírekkel ellentétben nem az önkormányzat alakította ki a munkásszállót a földszinti helyiségekben. Mint írták, az ingatlant a Most Lépj Foglalkoztatást Segítő Egyesület

önkényesen használatba vette, és ott munkásszállót alakított ki.

A Népszava szerint ez azért érdekes, mert ha ez így van, akkor több mint fél évig működhetett a város közepén egy illegális munkásszálló.

Az EVIN Nonprofit Zrt. közleménye kitért arra is, hogy a Most Lépj Foglalkoztatást Segítő Egyesület elnöke jelezte, szerinte van lehetőségük szállás üzemeltetésére, szerződtek az önkormányzattal, de ígérete ellenére sem mutatta be az említett dokumentumot.

(nepszava.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.