Rémület lett úrrá a közönség egyes tagjain a Sziget első napján.

Az Index írta meg, hogy kibírhatatlan volt a tömegnyomor Ed Sheeran koncertje alatt. Egy ponton a pultosok kezdték el behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket. 

A koncert Facebook-eseményénél számos megdöbbentő beszámoló olvasható, az egyik rajongó például azt írja, 

zokogó fiatalok voltak mindenütt, halálfélelme volt az embernek.

A pultosok nem eszméltek azonnal, hogy mekkora a baj, végül elkezdték behúzgálni a rémült fesztiválózókat.

Ilyen halálfélelmem meg sosem volt, mint ma este. Kb. fél órán keresztül próbáltunk kijutni a lökdösődő, agresszív es kontrollvesztett tömegből. Rengetegen pánikba estek, vérfagyasztó élmény volt. Mi is egy büfen átmászva menekültünk meg. Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy ez az egész olyan volt, mintha egy katasztrófafilm szereplői lettünk volna. Remélem, mindenki szerencsésen túlelte a ma estét.

- írja egy lány, aki benne volt a sűrűjében.

A szervezők közleményben reagáltak a rengeteg panaszra:

Az idei Sziget egy világsztárral nyitott így már napokkal ezelőtt tudtuk, hogy teltház várható, ami 95 ezer embert jelent egy időben a Fesztivál területén. Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy „ megtörve” a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, hatóságokkal szoros együttműködésben , a biztonsági terveknek megfelelően.

A kötelező check- in rendszer és biztonsági intézkedések miatt már a kiérkezéskor felhívtuk a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki, így a koncertre való bejutás is gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt 60 ezer ember élvezte a koncertet, elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény, nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról.

- írják a koncert Facebook-eseményénél.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Sohase értettem, miért kell kimenni abba a porba, piszokba, nyomorba a "Sziget"-en?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Már több a külföldi, minr a magyar résztvevő!!! Lassan már csak nekik megfizethető ez az őrület!!! Mindegy aki odamegy az számíthatrá, hogy így jár!!! Mellesleg a biztonságiak sem voltak a helyzet magaslatán, mert akár hogyan is, de ekkora tömeget meg kell osztani és negy egy tömbben tartani.
Málna
@verőce21: Azért, hogy szórakozzanak.
Szeparepa2
Ó de sajnálom szegénykéket... napi több tízezret szórnak el arra az undorító tömeggyomorra, akkor is ha heti bérletet vesznek... tehát pénzük van valahonnan és idióták is... bravo
durbincs
@Jozefina: menjen nyugodtan oda -úgyis csak 1 faék ?
papa.49
Egy kérdés fegyvert fogtak a fejükhöz, hogy menni kell a Szigetre ???
Ugye nem akkor meg magukra vessenek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.